Блог на VsichkiOferti.bg

Идея за уикенда: о-в Тасос

Публикувана от vsichkioferti
на 14.06.2016



Тасос

Отново е сряда, уикендът е на една ръка разстояние, а вие все още не сте решили как ще го прекарате? Ние ще се постараем да ви даваме всяка седмица по една идея. Последното ни предложение беше град Разлог, а този път ви предлагаме да се потопите в приказната атмосфера на остров Тасос.

Тасос

Виж офертите за почивка на остров Тасос ТУК!

Тасос е гръцки остров, разположен в Егейско море. От София го делят едва 350 км, а от Пловдив дори по-малко – 275 км. Счита се, че островът е част от Рило-Родопския масив и е известен с обилната си зеленина – 80% от площта е покрита от гори.

Тасос

Виж офертите за почивка на остров Тасос ТУК!

Остров Тасос е известен още от древни времена и има хилядолетна история. През годините е бил наричан с различни имена, сред които са Аерия, Етрия, Идонис, Фазос. В периода около 2000 г.пр.Хр. е била населяван от тракийски племена. Те са първите, които започнали да развиват земеделие и добив на злато и мрамор.

Освен прекрасен планински пейзаж, остров Тасос може да ви предложи и приказен плаж. ДЪлжината на плажната му ивица е почти 100 км, пясъкът ситен и топъл, а водата кристално синя. Климатът на острова е умерен, с мека зима и лято, изпълнено със слънчеви лъчи.

тасос

Виж офертите за почивка на остров Тасос ТУК!

Следващата седмица, отново в сряда, очаквайте новото предложение за хубав уикенд от екипа на VsichkiOferti.bg.