Блог на VsichkiOferti.bg

Топ 7 места, на които да се снимаме в Рим

Публикувана от vsichkioferti
на 07.03.2019



Места за снимки в Рим

  1. Фонтанът ди Трeви

Фонтана ди Треви е „фонтанът на фонтаните“, едно от най-емблематичните места в Рим, но буквално пренаселено през цялото време. Как може да не бъде пълно с туристи обаче, след като е просто прекрасно и има нещо толкова магическо в него. Искате да знаете трикът за страхотна снимка на фонтана Треви? Отидете в 6 часа сутринта! Това е единственият начин да избегнете стотици хора в снимката си. Колкото и да е трудно да станем толкова рано, снимките ще са впечатляващи!

1

  1. Испанските стъпала

Испанските стъпала, също изключително пренаселени във всички часове на деня, с изключение на 6: 00 – 8:00 сутринта! Ако не искате да споделите снимките със стотиците хора, отново ще се наложи да станете толкова рано, като можете да съчетаете местата за фотосесията и да се отправите към испанските стъпала веднага след снимките през фонтанът ди Треви.

2

  1. Пиаца дел Пополо (Площадът на народа)

Пиаца дел Пополо, също познат като площадът на народа, е чудесно място за почивка след дълъг ден разходки! Също така е много близо до Вила Боргезе, така че можете да се разходите и да се снимате и на двете места на същия ден. Площадът може да стане доста претъпкан, но идеалната гледка ще откриете точно над него!

3

  1. Вила Боргезе

Вила Боргезе всъщност е точно над Пиаца дел Пополо, което го прави лесно място за комбинация при разходката за снимки! Вила Боргезе е обхваната от изключително много зеленина и градини, които са приятни за разходка или просто да си починем, стоейки и наслаждавайки се на другата страна на Вечния град. Наоколо има малко езерце, където можете да наемете кану.

4

  1. Колизеумът

Колизеумът, разбира се, е в списъка! Всички си мислят, че най-доброто място да се получи снимка на Колизеума е директно пред него, но това е напълно погрешно! Дори в 7 часа сутринта там има хора, с които буквално трудно се разминавате! Отделно, не само че има хора, но и сенките по това време са доста странни точно там и обикновено снимките не се получава.

Най-доброто място за невероятна снимка на Колизеума на заден план е всъщност от Via Nicola Salvi. Това място се намира над спирката на метрото Colosseo. Това място обикновено не е претъпкано, то е и място за срещи за много пешеходни турове. Дори и да има хора, които правят снимки тук, те няма да бъдат тук за дълго, така че можете да се вредите със сигурност!

5

  1. Римски форум

Римският форум е просто магическо място за разходка, буквално история на хиляди години толкова добре запазена. Въпреки, че разходката през Римския форум е вълшебна, най-доброто място за снимката е над нея! Има чудесно място на улица Via di Pietro в Carcere. Вървите се по някои големи камъни по улицата, ще видите стълби, които ще ви отведат до друга улица, ще се качите по стълбите и има площадка, подходяща за най-добрата ви снимка от Рим!

6

  1. Пантеонът

Пантеонът е задължителен за посещение докато сте в Рим, но тук отново става претъпкано от туристи! От многобройни туристически групи, до случайно минаващи и хора, които паркират микробусите си, за да продават сувенири, това е изключително пренаселено през деня! нашия опит. Така че, както повечето места в Рим, трябва да стигнете рано! Ако искате страхотни снимки, бъдете там към 6:30, но не по-късно от 7:30 сутринта, защото това е моментът, в който магазинчетата за сувенири започват да „изкачат“.

7

Топ офертите за екскурзия до Рим, вижте ТУК.

източник