Блог на VsichkiOferti.bg

Важно!!! Вижте как ще можем да пътуваме до Гърция от 01.07

Публикувана от vsichkioferti
на 29.06.2020



ffffОт 01.07 (сряда) пристанищата на Патра и Игуменица ще започнат да приемат първите международни фериботи (от Италия), а пристанищата във Волос, Катаколо, Пирея, Родос, Корфу ще бъдат отворени за туристически круизни кораби.
Освен пристанищата, от 01.07 Гърция разрешава и кацането на международни полети на 27 летища, сред които са Ираклион, Хания, Корфу, Родос и Миконос, Янина, Сития, Лемнос, Китира, Скирос, Парос и Хиос.

От 01.07 Гърция въвежда задължителен формуляр за всички пристигащи на територията на страната. Всички пътуващи за Гърция ще трябва да попълнят Формулярът за търсене на пътници (PLF) онлайн поне 48 часа преди пътуването, като в него следва да посочат адреса, на който ще отсядат в Гърция, отправна точка на пътуващия, както и продължителност на предишните престои в други страни.

След попълване на формуляра ще се генерира уникален QR код, който трябва да бъде представен на граничните власти на електронен (телефон, таблет) или хартиен носител. В зависимост от предоставената информация е възможно на пътниците да бъдат задавани допълнителни въпроси.

Ако все още търсите перфектната почивка в Гърция, вижте нашите оферти ТУК