Блог на VsichkiOferti.bg

7-те места, които трябва да посетим в Малта

Публикувана от vsichkioferti
на 16.03.2018



Малта е островна държава, разположена върху архипелаг, който се намира между Сицилия и брега на Северна Африка. Той е пълен с интересна архитектура, брилянтно тюркоазено море, очарователни градове и релаксираща атмосфера. Тук можете да видите едни от най-красивите и запленяващи места, които трябва да посетите в Малта.

7 места, които да посетим в Малта

  • Валета

Валета е столицата на Малта. Построен на полуостров в източната част на страната с население от около 6000 души, целият град е признат за световно наследство на ЮНЕСКО. Той се намира на върха на планината Sceberras и има прекрасни примери за барокова архитектура от 16-ти век. Най-добър пример е катедралата „Св. Йоан“ и други бастиони, построени от рицарите на св. Йоан. Валета е най-големият пристанищен град в Малта, а от градините Горна и Долна Барака ще ви се разкрие невероятна гледка. Ако имате възможност да посетите по времето на малтийският карнавал, който трае три дни, ще се насладите на феноменално изживяване.

Валета

  • Слима

Само на 5 километра от Валета се намира Слима – малтийският център за вкусна храна и фантастично пазаруване. Това е основната куросртна дестинация, макар че някога е била пазена за аристокрацията в страната. Има много възможности за екскурзии с лодка около пристанище Гранд Харбър. Не забравяйте да посетите градината на Независимостта и кула De Redin от 17-ти век. Както може да се очаква от курортния град, нощен живот кипи от енергия.

2

  • Сейнт Джулиънс

За тези, които държат на нощния живот, Сейнт Джулиъс е мястото. Известен със забавленията, които предлага, този курортен град процъфтява късно вечер. Сейнт Джулиъс включва Портомасо, залив Спинола, залив Св. Георги и Пасевил – където се случват и най-интересните неща. За любителите на плажа, големите плоски скали, които граничат с брега, създават перфектно място за слънчеви бани, а крайбрежната алея предлага чудесно място за дълга разходка. Там се намира и най-високата сграда на Малта – „Портомасо кула“, както и Паметникът на любовта и двореца Спинола (17-ти век).

3

  • Мдина

За да преживеете средновековната Малта, задължително посетете Мдина. Построен на голям хълм, градът има малко жители и няма автомобили, които могат да влизат. В комбинация с невероятни гледки към целия остров се открива магията на Мдина. Тук можете да релаксирате, разхождайки се през тесните алеи. Въпреки че е малък, има много неща, които можете да правите и видите. Разгледайте Кармилската църква и Приори, Природонаучния музей, Катедралата „Св. Павел“,  Двореца на магистратите и Palazzo Falzon.

4

  • Комино

Дом на известната Синя лагуна, Комино е малък малтийски остров, много обичан от сърфисти, водолази и любители на еднодневните екскурзии. Островът е недостъпен с автомобил и е практически необитаван. Той има бели пясъчни плажове и ярко синьо море, което превръща Камино в едно изключително привлекателно място за почивка. Можете да плувате до островчето Cominotto, след което да наемете чадър и шезлонг за дълга дрямка на плажа. Той е изключително посещаван през лятото, така че помислете за зимно посещение, за да се насладите максимално на почивката си.

6

  • Марсакслок

В южната част на Малта ще откриете Марсакслок, риболовно селище, известно с неделния рибен пазар, както и многобройните цветно боядисани лодки „Luzzus“. Историята на града е проследявана от 9-ти век , когато е била използвана от финикийците, а по-късно от турската флота по време на Голямата обсада. На хълма Tas-Silg археолозите са открили и инструменти от бронзовата епоха. Макар и индустрията да е основна част от живота в Марсакслок (тук е основната електростанция на страната), морските дарове и бистрата вода заслужават посещение. Има прекрасен плаж, водещ до басейна на Св. Петър, а гмуркането тук е невероятно преживяване.

7

  • Виктория (Рабат)

Столицата на Гозо е Виктория (или Рабат), която включва както стария град, така и Цитаделата, която се намира на върха на хълма. Поради местоположението си, Цитаделата служи като сърце на острова и понякога се нарича „Короната на Гозо“. Площадът на Независимостта (18 век) някога е бил правителствен център, а сега е дом на оживен пазар на открито с кафенета. Голямата Базилика се намира в може би най-старата част на града, ще ви хареса разходката из района. Не забравяйте да опитате местните деликатеси, докато обикаляте. И не напускайте, преди да си тръгнете, да разгледате Фолклорния музей, Стария затвор, Вила Rundle и Катедралата Гозо.

8

Виж най-добрите оферти за екскурзия до Малта във VsichkiOferti.bg ТУК.

 

Източник