Блог на VsichkiOferti.bg

12 от най-красивите градчета във Франция (2-ва част)

Публикувана от vsichkioferti
на 02.03.2018



3-

  • Динан

Като добре запазен средновековен град на върха на хълм, извисяващ се над река Ранс, Динан е заобиколен от дълги крепостни стени, къщи тип Тюдор, пристанище, калдъръмени улички, художествени галерии и магазини.

7

  • Бенак-е-Казнак

Прилепвайки се към един от най-красивите скали в долината Дордьон, Бенак-еКазнак е лесно разпознаваем с впечатляващия средновековен замък Château de Beynac. С уникалния си характер замъкът Бенак е един от най-добре запазените и известни в региона.

8

  • Арс-ен-Ре

Малко селце с лабиринт от очарователни улици и ресторанти от висок клас с виртуално плажно градче.

9

  • Егишем

Очарователно живописно селце, за което почти никой не знае, въпреки че беше избрано за любимо малко селище на Франция. Въпреки че е един от оригиналните 83 френски департамента, създадени през 1790 г. по време на Френската революция, той е бил два пъти част от Германия, от 1871 до 1919 г., което си личи по облика на града.

10

  • Анеси

Не можем да пропуснем Анеси, когато става дума за най-красивите, очарователни градове във Франция. Това е алпийски град в югоизточна Франция, където река Thiou се среща с Lac d’Annecy. Този град е всичко, което ще намерите в една приказка. Калдъръмени улички, канали и пастелни цветни къщи. Точно като пощенска картичка.

11

  • Колмар

Регионът на Елзас във Франция се гордее с безбройните красиви градове като от картини, но Колмар е истински диамант. Тъй като градът стои на границата на Франция и Германия, двете влияят на това добре запазено алсатско селище. Да, това означава, че ще откриете френски и немски сладкиши (истинска мечта) и вечно великолепните средновековни и ранни ренесансови сгради.

12

Първите шест от 12-те най-красиви градчета във Франция, можеш да откриеш ТУК!

 

 

Виж най-добрите екскурзии до Франция във VsichkiOferti.bg тук!

 

Източник.