Блог на VsichkiOferti.bg

12 от най-красивите градчета във Франция (1-ва част)

Публикувана от vsichkioferti
на 23.02.2018



Париж е една от най-известните дестинации в света, мечта за почти всеки пътешественик. Въпреки това има много повече, което можете да видите във Франция освен Париж. Страната е дом на хиляди прекрасни градчета и села, които ще ви накарат да се почувствате така, сякаш сте се върнали назад във времето. Почти е невъзможно да ги ограничите до само няколко, но ако планирате кратко пътуване, не пропускайте тези.

Франция

  • Рошфор-ен-Тер

Влизайки в този град, ще се транспортирате директно в Средновековието. Ако търсите чудесен уикенд, пълен с фермерски пазари, антични магазини и френски пастири, не търсете повече, посетете Рошфор-ен-Тер.

1

  • Рикевир

Известен като най-красивият град по Алсатианския винен маршрут, колоритните дървени къщи на селото са останали непроменени от 16-ти век. Макар че хората казват, че истинската красота на този град е местното вино!

2

  • Лурмарин

Може би най-красивото място в Прованс е Лурмарин – село, чието елегантно очарование го е направило популярно сред туристи и художници. Селото се състои от криви улички, пълни с малки галерии, тераси и аромат на лавандула.

3

  • Горд

Прованс е пълен с магически малки градчета, но най-красивата е вероятно да бъде Горд, малко селище, обитавано още от римско време.

4

  • Ла-Рок-Гажак

Ла-Рок-Гажак е безспорно едно от най-красивите места в страната или поне един от най-фотографираните в югозападна Франция. Златисто-жълтите фасади на къщите му се изравняват по брега на реката.

5

  • Герберой

Съществува очевидна следа от Пикардия и Нормандия в Герберой, където къщите са наполовина дървени или тухлени и кремъчни и образуват очарователна комбинация. Разходката в това добре поддържано село е истинско удоволствие: тесни павирани улици, стари къщи от 17-ти и 18-ти век, катерещи се рози и още хиляди други цветя.

6

 

Очаквайте 2-ра част с останалите 6 невероятни френски дестинации.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии до Франция във VsichkiOferti.bg тук!