Блог на VsichkiOferti.bg

Топ 7 недостъпни и тайнствени места в света

Публикувана от vsichkioferti
на 04.04.2012



Колкото и да ни се иска да няма невъзможни неща, то има поне няколко места, до които няма да можем да ви предоставим възможност да посетите. Да хвърлим един виртуален поглед на най-интересните и тайнствени места, недостъпни за широката общественост.

1.Великият олтар Исе

Това светилище води началото си от 4г. пр.Хр. и се състои от 100 олтара и е най-свещеният олтар в Япония. Той е посветен на Аматерасу – богинята на Слънцето. В главния олтар е разположен най-важният предмет в имперската история на Япония – Найку – огледало от японската митология. Интересен факт е, че олтарът се събаря и съгражда наново на всеки 20 години. Следва се идеята за смъртта и прераждането. Единственият, който може да влиза в светилището е жрецът, а той от своя страна задължително трябва да е член на имперското семейство.

 

2. Стая 39

Стая 39 или наричана още Бюро 39 е една от най-секретните организации в света. Тя е организация на Северна Корея, като основната хипотеза за нейното съществуване  е прането на парите за Ким Жонг- ил(един от най-влиятелните хора в държавата).

Не е известно от къде носи името Стая 39, като е създадена през 70-те години на миналия век. Много малко се знае около организацията, но се знае, че организацията притежава над 100 компании и се ръководи пряко от Ким Жонг-ил. Естествено Северна Корея отрича всичко.

 

3.Белия клуб на джентълмена

Това е най-известният клуб на джентълмена в Англия. Основан е през 1693г. от италианеца Франческо Бианко (Франсис Белия) и в него се продавал новооткритият горещ шоколад, но впоследствие се превърнал в типичен (но частен) клуб на джентълмена. Клубът е известен с „книгата на залаганията”, в която членовете правят какви ли не странни залози. Най-известният залог е за 3000 паунда и е трябвало да определи коя от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне до долу първа. Жени не се допускат до клуба, а мъжете могат да се включат само ако са поканени от член на клуба, който има подкрепата на още двама.

 

4. Тайните архиви на Ватикана

Освен, че Ватиканските архиви са забранени за обикновенни хора, се смята че в тях се съхраняват едни от най-ценните книги и ръкописи  в света, които са смятани за изчезнали. Случва се Ватикана да разсекретява по малка част от архивите, но със сигурност тя крие големи тайни, достъпни за малцина.

 

5. Планинският метеорологичен бедствен център

И това място е обвито в мистерия и малко хора знаят за него. Създаден е през 50те години на миналия век. Предполага се, че бедственият център се поддържа в случай на сериозно бедствие. Всичките му операции са забулени в тайна. Разбира се, това място се намира някъде в САЩ.

 

6. Московско метро 2

Метро-2 в Москва е още едно тайнствено и недостъпно място. Предполага се, че се движи успоредно на общественото метро. Има хипотеза, че тайнственото метро има по-голяма дължина от общественото, разположено на 50-200м. дълбочина и че свързва Кремъл с щабквартирите на федералните служби, правителственото летище във Внуково-2 и подземния град Раменки.

 

 

 

7. Межгорие

Межгорие е затворен град в Русия, разположен в южната част на Урал. Смята се, че населението е от работещи в строго секретния комплекс под планината. Предполага се, че селището съществува от края на 70те години. Според някои предположения Межгорие  е строго секретна база за ядрени ракети или подземен бункер, а други според други теории – склад за храна в случай на криза.