Блог на VsichkiOferti.bg

Топ 10 Екзотични дестинации, които да посетиш

Публикувана от vsichkioferti
на 18.08.2017



10 екзотични дестинации

Когато си помислим за екзотични дестинации в повечето случаи си представяме лукс, скъпи хотели,  но всъщност не винаги е нужно да бъде така.

Представяме ви списък от екзотични дестинации на много достъпни цени, които могат да ви дадат идея за нова почивка, ако искате да посетите нови места и да се насладите на нови емоции.

1.Тайланд

Ако искате да получите най-голяма стойност за парите си, не забравяйте да останете извън или да прекарвате малко време в Банкок. Докато оживената столица е нещо, което си заслужава да бъде преживяно, настаняването и храната са много по-евтини на други места в Тайланд и има много по-интересни неща, които трябва да се видят. Например, отличителното изображение е от Khao Phing Kan, известен също като островът Джеймс Бонд. Също така, много места в Тайланд ви позволяват бъдете близки с тигри, така че ако това е в списъка ви с желани преживявания, тук ще го преживеете.

1

2.Индонезия

Може би ще бъдете изненадани да разберете, че Индонезия е четвъртата страна в света с най-голямо население, с почти 240 милиона жители.

Този факт, съчетан с многобройните малки острови, които съставляват страната, показват Индонезия в съвсем различен светлина от това, което повечето от нас са свикнали. В Индонезия можете да се насладите на гледката от огромни активни вулкани, да посетите напълно изолирани общности в Balliem Valley, да разгледате търговски райони, да се насладите на традиционните индонезийски танци или просто да релаксирате на плажа.

2

3.Мала Азия 

Може би не сте изненадани, че Мала Азия присъства в тази класация. Куала Лампур е една от най-популярните екзотични дестинации. Ако не отсядате в скъп хотел е възможен дълъг престой с по-малък бюджет. Снимката е от пещерите Бату – серия от пещери и пещерни храмове, разположени на север от столицата. Възможностите за посещения в Мала Азия са много и можете да направите почивката си много динамична. В Мала Азия по-голямата част от населението е мюсюлманско и трябва да внимавате да не ги обидите с начина си на обличане.

3

4.Филипините

Филипините са известни с евтината работна ръка, но са перфектни за ниско-бюджетна почивка. Те са рай за гмуркачи и хора, които обичат да се наслаждават на плажа. Можете да посетите невероятните Banaue Rice Terraces  и чудовищния вулкан Майон. Също така да пропътувате през подземната река Пуерто Принцеса, която е част от новите 7 чудеса на света. Можете да отидете до Филипините с бюджет от 15-20 паунда на ден.

4

5.Албания

Албания не е една от първите държави, които си представяме, когато чуем екзотични дестинации, тя притежава един от най-евтините стандарти на живот в Европа. Албания е безопасна дестинация, има интересна култура, много красиви плажове. Ако желаете да пътувате с нисък бюджет и да се насладите на екзотична почивка – Албания е вашето място.

5

6.Гърция

Икономическата криза в Гърция я превърна в дестинация за евтини екзотични почивки. Ако сте фен на гръцката храна, култура, музика, екзотични местенца и плажове или просто винаги сте искали да посетите Пантеона, то сега е перфектния момент за това.

6

7.Португалия

Друга страхотна Европейска държава, която можете да посетите е Португалия. Заради текущото икономическо положения в Португалия също разходите за живот са спаднали. Градове като Лисабон и Порто са едни от най-популярните дестинации и са дом на вино Порто.

Ако типичния залез в Лисабон е дори близко до този на снимката, със сигурност си заслужава да се посети!

7

  1. Еквадор

Ако искате да релаксирате на плажа, да изживеете интересна култура или да научите малко испански, и то на нисък бюджет – Еквадор е вашето място. Ако се притеснявате за безопасността, в Еквадор всъщност има много малко случаи на престъпност, насочена към туристите. Общата престъпност не е достатъчно висока, за да се докаже, че има действителен риск. Островите Галапагос са една от най-популярните дестинации и с гледки като тази на снимката е трудно да не разберем защо.

8

9.Уругвай

Уругвай е може би най-модернизираната от Южноамериканските страни и често е наричана най-безопасното място за посещение в Южна Америка. Ако сте по-заинтересовани от градска почивка, отколкото от охлаждане на плажа или искате най-доброто от двата свята, оставането няколко дни в столицата на Монтевидео може да бъде чудесна идея. Уругвай е страна, която определено трябва да бъде в списъка на всеки пътешественик. Една интересна идея е да посетите едно местно ранчо, наречено Estancia.

9

10.Перу

Перу притежава много исторически остатъци от империята на инките, една от най-очарователните цивилизации в историята. Ако обичате да преживявате културата от минали векове, Перу е може би едно от най-вълнуващите места за пътуване. Но това не е всичко, което може да предложи. Перу също е чудесна дестинация за амбициозни сърфисти или хора, които искат да преживеят традиционните забележителности и живота на плажа в едно пътуване. Докато посещавате Мачу Пикчу, може малко разстроите бюджета, но определено ще бъде храна за душата.

10

Ако търсите екзотична почивка вече можете да я намерите и на VsichkiOferti.bg 

Източник: lifehack.org