Блог на VsichkiOferti.bg

Созопол влезе в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света

Публикувана от vsichkioferti
на 20.01.2015



Един от най-старите български градове – Созопол, влезе в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света.  Созопол е номиниран от Световния съвет по туризъм и пътешествия в категория „Дестинация“ на 2015 г. Към момента, българският град заема трето място в класацията след словенската столица Любляна и крайбрежието на Тайван.

Созопол участва в престижния световен конкурс с  „Южна крепостна кула“ и вече е задминал 158 кандидати от цял свят. „Това е огромно признание за България, досега роден обект не е стигал до финала“, каза председателят на фондация „Созопол“ Кирил Арнаутски, цитиран от „Стандарт“.

Древният град, основан през 611 г. преди Христа,  е сред тримата финалисти в конкурса и номинацията му ще го направи познат в цял свят. Освен, че е бил сред най-важните черноморски пристанища в древността, туристическата общност ще научи и за запазения стар град  и археологическото му богатство.

Кметът на Созопол – Панайот Рейзи очаква ръст на туризма

Миналогодишните номинации в тази категория са Бонито (Бразилия), Мохер Геопарк (Ирландия) и победителят Коста Наварино (Гърция).

Тазгодишният победител в състезанието ще бъде избран на 15 април в Мадрид.

Екипът на VsichkiOferti.bg ще стиска палци на красивия Созопол за победа в надпреварата, направете го и Вие!