Блог на VsichkiOferti.bg

Приветливият остров Тенерифе (Tenerife)

Публикувана от vsichkioferti
на 24.04.2012



Канарските острови се намират на около 150 километра от северозападните брегове на Африка. Въпреки това климатът е мек и приятен, а това от години е привличало туристите в този район. Не напразно Омир нарича Канарските острови място за душите на достойните.

Централният остров на архипелага Гран Канария – Тенерифе е известен и с прозвището „Малкият континент“. Островът има формата на триъгълник и е острова с най-населеният испански остров, а също така тук е разположена и най-високата точка на Испания–  вулканът Тейде (3718 м.)

Целият остров е осеян с плажове и хотели с различни категории и стилове. Пясъкът има особен цвят – сиво-черен, което се дължи на вулканичния произход и на целия остров. Интересен факт е, че само един плаж има жълт пясък, който е докаран специално от Сахара. Островът е бил векове наред кръстопът на различни търговски канали и  днес всеки може да се наслади на голямо разнообразие от растения от цял свят. Най-култовото дърво тук е Драконовото дърво, което се смята за символ на архипелага. На острова има такива дърва с височина 20 метра, но растат много бавно.

От остров Тенерифе има винаги фериботи, които превозват желаещите към други острови на архипелага. Така може да се стигне и до остров Палма, който го грози опасност от това всеки момент да изчезне от картата наПланината.

Най-бързият начин, по който може да се стигне до острова е със самолет. Тенерифе има две летища – Лос Родеос и Рейна София, а на самият остров има обществен транспорт под формата на мрежа от модерни автобуси. Втората по големина столица на Канарските острови е именно столицата Санта Крус де Тенерифе, след Лас Палмас де Гран Канария. А най-изгодният начин да се насладите на красотата на Канарския остров е с офертите за колективно пазаруване.

Play at yubet.info/malaysia for thrilling experiences