Блог на VsichkiOferti.bg

Какво да не пропуснем в Милано

Публикувана от vsichkioferti
на 04.04.2018



 

 

Милано

  • Разгледайте най-известната сграда в града – The Duomo (Катедралата на Милано)

Неповторимата готическа катедрала на Милано е третата по големина църква в Европа и петата по големина в света! Този прекрасен бял „паметник“ има 135 кули и 3600 статуи! Всъщност е забавно, че бавното темпо на построяването на тази катедрала направи своя строителен процес синоним на „невъзможна задача“ (Фабрика дел Дом в миланския диалект).
Последните корекции бяха направени през 60-те години. Паметникът е направен от розов мрамор Candoglia, с някои наистина великолепни съкровища в стените. Уверете се, че планирате посещение, когато сте облечени подобаващо. Това в крайна сметка е църква.

Не изпускайте да се качите до покрива. Използвайте асансьора или изкачете 150-те стъпала и се подгответе за спираща дъха гледка към целия град. В хубаво време може да имате достатъчно късмет, за да видите в далечината покритите със сняг Алпи.

1. Дуомо

  • Прекарайте известно време с „Тайната вечеря

Ако се чудите какво да видите в Милано, „Тайната вечеря“ трябва да е във вашия списък!„Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи (Il Cenacolo) е несъмнено най-изявената атракция на Милано. Намира се в трапезарията на манастира, разположен до църквата Санта Мария дела Грази. На да Винчи са му били нужни четири години, за да завърши този шедьовър!

Тази стенописна фреска е възхитително неконвенционална, но също така това я оставя подложена на влажност и светлина. След години реставрация, тя е почти толкова добра, колкото оригинала.

Ако имате достатъчно късмет да влезете (пускат най-много 25 души наведнъж), ще получите 15 минути, за да се насладите на произведението. Резервирайте билетите си колкото се може по-рано!

2. Тайната вечеря

  • Насладете се на оперното пеене в Ла Скала

Тази неокласическа сграда е най-известната опера в света. Луксозния интериор ще ви остави без дъх, а операта може да побере 2800 гости! Има и музей, така че тези от вас, които не са фенове на операта все още имат причина да посетят мястото. Тази опера притежава несравнима акустика и има много музикални майстори, които изнасят представления тук. Билетите могат да бъдат много недостъпни, особено по време на премиерните шоута. Така че купете билет онлайн, най-добре добре предварително.

3. Ла Скала

  • Повозете се на жълто-оранжев трамвай

Част от най-старият активен обществен транспорт в Европа, тези обществени трамваи са буквално движещ се музей. Оригиналните от 1920-те и 50-те години имат лакирани дървени седалки и красиви стъклени абажури. Днес транспортната мрежа включва моделите от 1970 г. и модерните оцветени трамваи. Въпреки че можете да се насладите на автентичността на линия 1, допълнително предимство е, че можете да видите всички забележителности по този маршрут.

4. Трамваи

  • Разгледайте каналите в Navigli

Венеция далеч не е единствената дестинация, която може да се похвали с каналите си. Милано също има някои наистина хубави гледки към каналите. Всъщност вълнуващо е да знаете, че един от тях е бил проектиран от самия Леонардо да Винчи! Е, не очаквайте верига от канали като в Амстердам. Намиращият се в Милано район Navigli има 2 канала. Екскурзиите с лодка са доста популярни последно време. Градът не беше толкова примамлив за туристите през последните години, но обновяването на пазара и ниските наеми за пътешественици успяха да привлекат голяма част от туристиеския трафик тук.

5. Navigli

  • Време за пазаруване!

Намираме се в модната столица, трябва да сме подготвени! Милано и пазаруването са наистина синонимни. Мястото има безкрайни възможности за пазаруване. Quadrilatero d’Oro (Златният правоъгълник) е едно такова място, където можете да стоите с часове, гледайки модния парад с чанти в ръка. Прада, Версаче, Ферагамо, всичко, от което можеш да се сетиш, и още! След това отиваме Galleria Vittorio Emanuele II, по-известен като Living Room на Милано. Това е стъклен и железен купол с прекрасни мозайки, които го превръщат в най-красивия търговски център в целия свят. И най-интересното тук са епичните „тестиси на бика“, в центъра на този мол е изображение на бик без тестиси, на чието място има дупка. Посетителите вярват, че ако се завъртят на пета в тази дупка, това ще им донесе късмет.

7. Galleria

  • Бюджетно пазаруване в Милано

В района Brera в Милано се намират едни от най-невероятните бутици в града. Откритите пазари на Via San Marco и Via Fauche продават единични артикули на доста приемливи цени!
Освен тези пазари, в центъра на града, ще откриете и доста добри аутлети като D Magazine, Il Salvagente and Corso Como 10.
Магазините за втора употреба като Mercatino Michela пък разполагат с невероятни дизайнерски находки на Армани, Versace, D & G и др., Предлагат и отстъпки до 75%!

8. Mercatino Michela

  • Посетете Парко Семпионе!

Уморени сте от пазаруване и разглеждане на забележителности? Отидете в Парко Семпионе. Този градски парк е разположено на 116 акра земя; идеално място за романтична разходка, за да пикник с децата си или просто за релакс! И има много повече, отколкото само поляни и дървета J Спортния стадион, Наполеанична арка (Arco Della Pace), дори средновековен замък – всичко това на на едно място!

6. Парко Семпионе

  • Чудите се какво да похапнете в Милано?

Миланската кухня не е толкова известна, колкото неаполитанската пица, но със сигурност си струва всяка стотинка. Ризото алла Миланезе, Особуко, Котолета алла Миланезе и Касоеула ала Миландес си заслужават да ги опитате поне венъж. И да! Подобно на всеки друг италиански град, не пропускайте часът на Aperitivo или Happy Hours. Започват около 18:00 часа. Това е времето, когато хората се освобождават от работа, за да се насладят на питие или две с приятели, преди вечеря. Получавате отстъпка от храна и напитки. Менютата за коктейли обикновено включват вино, бира, Spritz и Negroni. Очаквайте месо, сирене, хляб и зеленчуци в допълнителните хранителни продукти. В никакъв случай не пропускайте да опитате известния италиански сладолед, който ще откриете на всеки ъгъл!

9. Сладолед

 

Вижте най-добрите оферти за екскурзия до Милано във VsichkiOferti.bg ТУК.

 

Източник.