Блог на VsichkiOferti.bg

Идея за уикенда: Олимпийската ривиера

Публикувана от vsichkioferti
на 07.09.2016



Slack-for-iOS-Upload-(4)

Отново е сряда, уикендът е на една ръка разстояние, а вие все още не сте решили как ще го прекарате? Ние ще се постараем да ви даваме всяка седмица по една идея. Последното ни предложение беше църквата в село Добърско, а този път идеята ни включва разходка до Олимпийската ривиера.

Slack for iOS Upload (2)

Олимпийската ривиера е разположена в подножието на планината Олимп, Гърция. Намира се в централната част на префектура Пирея и представлява непрекъсната плажна ивица в продължение на 70 км.

Slack for iOS Upload

В Олимпийската ривиера са разположени някои от най-посещаваните курорти на Гърция:

  1. Катерини – красиво и много посещавано място, въпреки че няма излаз на Егейско море. Ако посетите Катерини, задължително отделете време за венецианския замък Платамон, както и древния град Дион;
  2. Литохоро – митологичния дом на дванадесетте Богове на Олимп и отправна точка за изкачване на връх Митикас;
  3. Паралия Катерини – курортът разполага с яхтено пристанище и предлага много възможности за различни водни спортове и атракции. Плажът на Паралия Катерини е съз ситен и чист пясък, широк и обграден от иглолистна гора;
  4. Лепотракия – курорт с много гористи местности. Плажовете там са с пясък и ситни камъчета. Лепотракия се намира в пряка близост до местността, която много хора приемат за родина на Орфей – Ливитра.

Slack for iOS Upload (1)

Плажовете на Олимпийската ривиера са от ситен пясък, за разлика от тези на гръцките острови. Много от тях са закътани и предлагат уединение. Поради близостта на планината Олимп, лените дни там са прохладни, а морската вода топла и чиста.

Следващата седмица, отново в сряда, очаквайте новото предложение за хубав уикенд от екипа на VsichkiOferti.bg.