Блог на VsichkiOferti.bg

Идея за уикенда: крепостта Овеч

Публикувана от vsichkioferti
на 05.07.2016



87787

Отново е сряда, уикендът е на една ръка разстояние, а вие все още не сте решили как ще го прекарате? Ние ще се постараем да ви даваме всяка седмица по една идея. Последното ни предложение беше водопад Райското пръскало, а този път ви предлагаме да се разходите до крепостта Овеч.

1354360714

Крепостта Овеч се намира на планинско плато Калето, източно от град Провадия. Представлява каменна твърдина, изградена първоначално с отбранителни цели, и превърнала се бързо в селище. Наричана Овеч от българите и Таш хисар от турците, крепостта от векове е източник на легенди и митове.

мхм

Крепостта има 3 входа, като за централен се счита северният. Пред него е изградено удивително по размерите си мостово съоръжение. Дължината му е 150 м и свързва Овеч, със съседното плато Табиите. Гледката от мястото е просто спираща дъха и заслужава да бъде видяна.

2c5ed08a43urn-jpg-760-504-cc-dri-qzrpz6gbiu

Освен, за да станете свидетели на красиви гледки и богата история, можете да се разходите до крепостта Овеч и да го съчетаете с лятната си почивка на море. Провадия се намира на 50 км от град Варна и от морето и ситния пясък ще ви делят едва около 40 мин.

Следващата седмица, отново в сряда, очаквайте новото предложение за хубав уикенд от екипа на VsichkiOferti.bg.