Блог на VsichkiOferti.bg

Идея за уикенда: о-в Санторини

Публикувана от vsichkioferti
на 22.06.2016



Santorini

Отново е сряда, уикендът е на една ръка разстояние, а вие все още не сте решили как ще го прекарате? Ние ще се постараем да ви даваме всяка седмица по една идея. Последното ни предложение беше Тасос, а този път ви предлагаме друг приказен гръцки остров – Санторини.

santorini-1401088_1280

Виж офертите за почивка на остров Санторини ТУК!

Санторини е гръцки остров разположен в Егейско море, на 100 км  от Крит. Вулканичен по произход, островът е сред най-красивите кътчета, на които бихте могли да се озовете. Скалите, от които е изграден, са с различна наситеност на цветове като охра, ръжда, шоколад, бежово, червено, дори бяло, и създават уникална феерия от багри, а безбрежното море ви приласкава да се насладите на кристално чистата вода. Силно разчленена, бреговата ивица на Санторини, е характерна с обширните си плажове, които привличат фотографи, художници, влюбени двойки…

ammoudi-1417664_1280

Виж офертите за почивка на остров Санторини ТУК!

Островът е познат още като Тера или Тира, а столицата му се нарича Фира. Тя е построена по ръба на вулканична калдера, като драматично се спуска надолу до самия бряг на морето. Разположени по склона, къщите предлагат удивителна гледка към Егейско море, а между тях тесните каменни улички образуват мистична плетеница, из която да се разходите е цяло удоволствие.

santorini-980427_1280

Виж офертите за почивка на остров Санторини ТУК!

Най-известните и посещавани плажове на Санторини са тези на селищата Камари и Периса. И двете места си заслужава да бъдат видяни. Бихте могли да отседнете в хотелските комплекси в самите селища, както и да се възползвате от автобусната линия, която тръгва от столицата и стига до тях. И в двата случая няма да сгрешите, остров Санторини си заслужава разходката до там.

Следващата седмица, отново в сряда, очаквайте новото предложение за хубав уикенд от екипа на VsichkiOferti.bg.