Блог на VsichkiOferti.bg

8 Причини да посетиш Италия през есента

Публикувана от vsichkioferti
на 20.09.2017



zaglavna copy

Чудиш ли се кога да посетиш Италия? Въпреки че всеки сезон си има своят чар, има нещо много специално в есента в Италия.

Цветовете на природата в провинцията са невероятни. Малките градове от Пулия до Ломбардия разцъфтяват. Ако искаш да посетиш Италия през есента планирането няма да бъде излишно, за да си сигурен, че няма да пропуснеш някои от сезонните удоволствия, които страната може да предложи.

florence_italy_ponte_vecchio_clouds_architecture_buildings_city_historical-970099.jpg!d

  1. Избери най-подходящата температура

В началото на есента Италия се радва на фантастично време. Всъщност колкото по на север се насочиш като Венеция, температурите се очакват да достигнат 20-25 градуса. Сравнявайки ги с горещините на август, нещата започват да изглеждат доста по-добре. Късният септември обикновено е все още достатъчно топъл за плуване в морето, а дори през октомври температурите в Италия остават около 20 градуса през деня. През ноември можеш да очакваш по-дъждовни дни, особено ако посещаваш северни градове. Но като цяло, есента в Италия има най-надеждното време през годината. Можеш основно да избираш температурата си въз основа на това, къде си се насочил. Средната част на Италия обикновено остава няколко градуса по-топла от северната.

tuscany-2392571_960_720

  1. Насочи се към провинцията

В продължение на стотици години есента в Италия е била време за събиране на реколта. Есента носи изобилие от продукти, особено маслините и гроздето. През последното десетилетие в някои лозя и маслинови градини започнаха да позволяват на посетителите да помогнат с реколтата. Това е автентично парченце от традиционната италианска култура, която, ако планирате правилно, може да участва цялото семейство. Не че трябва да участваш в брането на грозде, за да се насладиш на виното. Ако си се насочил към Тоскана или Умбрия, можеш да се насладиш на дегустация на вино и обиколки, както самостоятелно, така и на организирано турне. Други храни събирани между септември и ноември са бадеми, кестени, бели трюфели, броколи, рукола, картофи и тиквички. Ако обичаш да похапваш, този сезон е изключително подходящ за посещение на Италия, за да опиташ някои от най-вкусните сезонни ястия на различните региони.

venice-2578238_960_720

  1. Наслади се на местните фестивали

През есента в Италия има фестивали, които отпразнуват местната храна или вино. Ако можеш да хванеш някои от тях, това ще е най-важното от пътуването ти. Просто не забравяй да вземеш апетита си със себе си! През сезона има фестивал за всеки вкус, в зависимост от града. Вино, кестени, шоколад, трюфели, гъби, риба са само част от храните, които имат свои фестивали в Италия.

italy-1587303_960_720

  1. Възползвай се от по-малките тълпи и по-ниските цени

По-ниските цени и смаляващите се тълпи са едни от най-хубавите неща през есента в Италия. По-ниските цени започват от края на август и през зимата, с изключение на дните около Коледа. Също така има по-малко местно население на почивка, тъй като училищата започват в средата на септември. Есента е наистина най-добрия приятел на бюджета за пътниците, но времето все още е много важно. Не забравяй, че  в районите с голям трафик като Рим, Венеция, Флоренция, Синке Тере и брега на Амалфи, високите цени продължават през септември, дори до началото на октомври. Ако искаш да отидеш на класическите места и все пак да избягаш от тълпите, докато се наслаждаваш на ниски цени посети Италия през октомври или началото на ноември.

Autumn_in_Italy

5.Почувствай цветовете

Есента в Италия е продължителна цветна експлозия. Избягай от градовете, за да обиколиш италианските паркове и пътеки и да се насладиш на променящите се листа. Опитай някои класически италиански приключения, като например, да посетиш Апенините в Ле Марче, Абруцо, Умбрия или просто шофиране в провинцията в Тоскана или Емилия Романя. Девствените дървета на Италия обикновено показват най-добрите си цветове през октомври, но в зависимост от годината, те могат да започнат да се променят още през септември и да продължат през ноември. За тези, които не искат да напуснат града, отправете се към градините Боболи във Флоренция, Парко Семпионе в Милано, красивите градини на Боргезе или Апианския път в Рим.

6.Опитай от италианския футбол

Италия е една от най-футболните държави в света. Футболния сезон в Италия започва в края на август. Участието в игра или дори гледането на мач в бара са едни от най-оживените културни преживявания, на които можете да се насладите в Италия, дори да не си голям спортен фен. Имай в предвид, че големите стадиони често не се намират в центровете на градовете, така че ще трябва да планираш пътуването си до тях. Ако не успееш да влезеш, просто отиди в някоя местна кръчма в града и можеш да гледаш мача в компанията на някои от най-страстните фенове в света.

1024px-'_12_-_ITALY_-_holiday_vacation_Salento_(_south_Apulia_)_6_sunset_at_sea

7.Наслади се на плажа

Любителите на плажа не бива да се отказват да се потопят, само защото е есен. В някои части на Италия, като Сицилия и Пулия, времето остава топло до есента, което позволява да се насладят на плажно време.  Въпреки че повечето италианци на север прибират банските си след септември, плажовете остават популярни дестинации за дълги разходки и релакс на слънце. В далечния юг, обаче, вероятно ще остане достатъчно топло да се плува дори и през декември. Дори има традиция да се влиза във водата по време на Коледа!

winter_mountains_ski_resort_forest_snow_landscape_tourism_slopes-1393822.jpg!d

  1. Хвани старта на ски сезона

От друга страна, може би броиш дните до старта на зимата. За щастие, ски сезонът е дълъг в Италианските Алпи – обикновено започва през първата седмица на декември и понякога продължава до началото на април! Имай в предвид, че Италия предлага някои от най- евтините ски в Алпите.

Ако търсите есенна почивка в Италия можете да я намерите и на VsichkiOferti.bg 

Източник: walksoftitaly.com