Блог на VsichkiOferti.bg

7 от най-красивите градчета в Хърватия

Публикувана от vsichkioferti
на 09.03.2018



05

От хълма Мотовун, където останките от Рим се извисяват над извитата река Мирна, до скалистите възвишения на полуостров Каменкак и слънчевите брегове на Дубровник – насладете се на този списък със 7 от най-красивите градчета в Хърватия.

  • Мотовун

Елегантно обгърнат над хълмовете на централната Истрия, средновековния Мотовун блести като скъпоценен камък в морето от маслинови полета и богати на трюфели гори. Често описван като най-красивият град в цялата Хърватия, този планински център гледа към извиващите се долини на река Мирна, тъй като е бил първоначално издигнат на руините на древния Кастелиер някъде след 10 век.

Монтовун

  • Корчула

Разположен в сянката на извисяващите се варовикови и доломитски хребети на динарските Алпи, Корчула е истинско съкровище. Охваната от вълните на Адриатическо море от три страни и зелени горички от люлеещи се палми и вечнозелени борове от другата страна. В голяма част от къщичките с мраморни облицовки и алабастрови бели и червени керемидени покриви се крият заведения, приготвящи рибни ястия и сухи хърватски вина.

2

  • Задар

Задар е смесица от стилове и вкусове, със слоеве и слоеве история, които се сливат между мраморни улички и отворени площади. На единия ъгъл обновената фасада на църквата „Св. Симеон“ се слива с готическия и провинциалния барок; наблизо византийското сдание на Църквата на църквата „Св. Донатус“ стои на място точно до разпадащите се останки от римски форум

3

  • Трогир

Над малък воден канал, на средата по Адриатическото крайбрежие на страната, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, Трогир, е потопен в историята на древна Гърция, императорския Рим, републиканската Венеция и модерна Хърватска. Центърът е изпълнен с тесни алеи, където можете да откриете италиански пицарии и винени барове на открито. В непосредствена близост можете да наблюдавате страшните стени на мощната крепост Kamerlengo и романтичната катедралата в Трогир.

4

  • Пула

Пазаеща най-добре запазения римски амфитеатър извън Италия, древната Пула е много повече от вход към блестящите плажове на полуостров Вердела и вятърните заливи на Каменджак (въпреки че те със сигурност са две добри причини да посетете Хърватия). През лятото топлият бриз потапя мраморните форуми на историческия център на града; православните църкви заблестяват; старинните осветителни тела на града осветяват славянските местни жители, които пийват пенливи бири в баровете на открито, които обграждат тесните странични улички наоколо.

5

  • Дубровник

Изброявайки най-красивите градчета в Хърватия, не можем да не споменем Дубровник, който се издига драматично от адриатическите скали в далечния юг на страната. Това е място, където могат да се видят барокови тавани, смесващи се с османските архитектурни влияния, а легендите на балканските рицари продължават да съществуват между старите градски порти, дворци и камбани. Наскоро градът придоби популярност като столицата на King’s Landing в епичната телевизионна драма, Игра на тронове – величествена роля за истински кралски град.

6

  • Сплит

Архитектурния шедьовър несъмнено е ​​ двореца на Диоклециан – средище от мраморни арки, стегнати улички, блестящи площади и конструкции, които носят заслужена марка на ЮНЕСКО и привличат вълни от посетители през високия сезон. Сякаш това не е достатъчно, идиличното пристанище на Плит, Рива, е пълно с палми и шикозни кафенета, а около тях се издигат  величествени хълмове и се вижда как любители си плуват между солените рифове и вълните на брега.

7

 

Най-добрите оферти за почивки и екскурзии в Хърватска от VsichkiOferti.bg можете да откриете ТУК.

 

Източник.