Блог на VsichkiOferti.bg

17 места, които да посетим през 2017 (част 1)

Публикувана от vsichkioferti
на 23.12.2016



17 места, които да посетим през 2017

Събитията, които се случват по света, оказват влияние върху избора ни къде да прекараме своята почивка. Технологиите и глобализацията правят света малък. Въпреки това винаги има места, които си заслужава да бъдат открити и посетени. Хората са готови да пътуват надалеч заради вкусната храна и интересните напитки, които са основен елемент в тази класация.

  1. Ангра дос Рейс, Бразилия

    Ангра дос Рейс, Бразилия

    Ангра дос Рейс, Бразилия

    Премахването на визите за Бразилия по време на олимпиадата донесе успех поради една основна причина – поощри се пътуването до други места освен големите градове. Ако смятате да се възползвате от това, посетете Ангра дос Рейс, намиращо се между Рио и Сао Пауло. Тази популярна бразилска дестинация е място, където жителите на Рио де Жанейро отиват, за да избягат от тълпата. Голяма част от елита на страната има вили там. В момента там се случват големи промени. През май бразилската верига Фасано ще отвори хотел в комплекс, включващ яхт клуб, голф игрище, ресторанти и спа. Дизайнът е поразителен – издигнати дървени сгради, които изглеждат така сякаш се носят, всичките с открити тераси и с гледки към морето и гората. Правителството наскоро осигури 8 млн. долара за подобряване на инфраструктурата на Големия остров (Ilha Grande).

  2. Белфаст, Северна Ирландия

    Белфаст, Северна Ирландия

    Белфаст, Северна Ирландия

    С нарастваща бройка от отворени барове, места на изкуствата и ресторанти Белфаст бързо се превръща в атрактивна дестинация за пътешествениците. Може да останете в хотел Булит, който отвори през октомври с добре обзаведените си стаи и комплимент – гранола за закуска. Посетете организацията за изкуства Сийдхед, която провежда турове за улично изкуство и организира временни кабарета по целия град. Ресторантите, наградени със звезди Мишлен, Окс и Ейпик, водят списъка с места за изискана вечеря, но също така можете да посетите Пърмит Рум с международната си закуска и местно кафе. Нощните клубове, които си заслужава да посетите, са Мидлърс клуб – стилен ресторант и коктейлен бар в модерния квартал Катедрала, както и Вандал – пицария с графити, която се превръща в нощен клуб, на последния етаж в пъб от 17 век.

  3. Белград, Сърбия

    Белград, Сърбия

    Белград, Сърбия

    От края на войните за Югославия Белград привлича постоянни инвестиции – кварталите, изрисувани с графити, сега са пълни с ресторанти и барове. Ще намерите обилни подноси с „чевапи“ (пушени наденици без обвивка) и пълнени „сомборка“ чушки в „Сокаче“, кебап с червен пипер в „Трите шешира“, както и тапас в „Торо“. Все повече се разраства консумацията на крафт бирата (градът има 37 пивоварни). Не изпускайте бирата „Кабинет Супернова ИПА“ в бар „Прохибиция“ в квартал Савамала, както и плътната светла бира Кас и Салто в бар „Байлони“, установен в 100-годишна пивоварна.

  4. Девън, Англия

    Девън, Англия

    Девън, Англия

    Девън е познат със следобедната си закуска с чай и плажовете за сърфиране. Елегантният хотел Лимпстън Манър е бил претворен от главния готвач Майкъл Кейнс, който ще го отвори през 2017 като хотел с 21 стаи и ресторант. Любителите на дизайна могат да пренощуват в Секюлър Ритрийт – малка сграда, вдъхновена от църковната архитектура и с интериорен дизайн, създаден от Питър Зумтор. А по крайбрежието хотел Бърг в стил арт деко ще бъде също с впечатляващ дизайн.

  5. Хамбург, Германия

    Хамбург, Германия

    Хамбург, Германия

    Не толкова натоварващ като графитите в Берлин, но по-авангарден от Мюнхен и Франкфурт, този развиващ се пристанищен град винаги е бил един от най-вълнуващите градове в Германия. В последните години бреговете на река Елба са се превърнали в архитектурна приказка с икони като мястото за разходка край реката, замислено от Заха Хадид. Концертната зала Елбфилхармони на Херцог и де Мойрон със своята стъклена структура, построена върху тухлен склад от средата на века, ще посрещне посетителите с отварянето през януари 2017. Не много далеч от там е хотел Фонтеней – стилна гранд дама, която ще отвори врати през лятото. Някогашният песъчлив полуостров Вилхелмсбург се превръща в гореща точка, сравнявайки се с подобния Уилиамсбург в Бруклин благодарение на проекти като ИБА Хамбург – Енерджибункер – бивш бункер за въздушно нападение, превърнат в природосъобразен източник на енергия и кафенета като „Кафелийбе“.

  6. Хелзинки, Финландия

    Хелзинки, Финландия

    Хелзинки, Финландия

    Финландия празнува 100 години независимост на 6 декември 2017, но купонът започва доста по-рано – и в голямата си част е в столицата Хелзинки. Като подарък за цялата страна е новата забележителност – извитата централна библиотека, проектирана от архитектите АЛА с цел да бъде новата основна зала на Хелзинки (отваря през 2018). Сауна културата е голяма част от ежедневния живот. Най-новата публична сауна е „Пара“ – модернистичен геометричен комплекс от дърво, проектиран от Аванто архитекти. А в деня за сауна, който е два пъти годишно, няколко уникални частни сауни, включително една върху сал, а друга в замък, публично отворени. Когато става въпрос за дизайнерско място за отсядане, можете да си запазите стая в Лилия Робъртс поне до лятното откриване на хотел Св. Георги – голям имот със 150 стаи в сграда-паметник от 19 век.

  7. Джебел Ахдар, Оман

    Джебел Ахдар, Оман

    Джебел Ахдар, Оман

    На два часа път от Мускат край скалистите контури на планината Ал Хаджар в Оман се намира Джебел Ахдар – област, харесвана заради поразителните гледки, скалистите блата и естествени тераси. Елате пролетта, когато можете да се насладите на разцъфтелите  маслодайни рози, стелещи се по хълмовете. От цветовете дестилаторите произвеждат успокояващи отвари розова вода, които се използват за спа процедури и в коктейли. За да усетите най-добре тази дестинация, се насочете към наскоро отворения Анантара ал Джабал ал Ахдар. Великолепният имот придава стойност на бутиковия хотел Алила Джабал Ахдар. Въпреки че и двете места разполагат с басейни, от които има гледка към каньона, и лечение за след поход, апартаментите, шестте ресторанта и всички удобства на Анантара са ненадминати.

  8. Йерусалим, Израел

    Йерусалим, Израел

    Йерусалим, Израел

    Славещо се обикновено повече като място за поклонение отколкото град на удоволствия, Йерусалим сега става известен като кулинарен авторитет, с което си съперничи с Тел Авив. На пазара Махане Йехуда са разположени щандове с храна и напитки, голяма част от които са отворени дълго след залез слънце. Евреите, живеещи извън Израел, и Близкият Изток се преливат в ресторанти като Ищабах – опитайте кюрдския шамбурак – и Махнеюда, славещ се с телешкия си тартар със сливи. Пренощувайте в новия бутиков хотел „Браун Йерусалим“, който скоро отваря във възстановена вила от периода на Османската империя.

  9. Жура, Франция

    Жура, Франция

    Жура, Франция

    Скрит между възвишенията на Алпите и дървените къщи, Жура – най-малкият винен регион във Франция – е бил дълго време защитен от рояците хора, които отиват към Бургундия на запад и към Швейцария на изток. Но в последните години характерното вино за Жура е привлякло особено голям интерес. Бутилките често се срещат в списъка на сомелиерите в американските ресторанти. Благодарение на този нов интерес тайната на съкровището на Франш-Конте – средновековен регион, идеален за чревоугодниците и любителите на природата – най-накрая излезе на бял свят. Ценителите на вино ще искат да посетят вълнуващите лозя като Домейн Андре и Мириел Тисо. Съсобственикът Стефан Тисо е динамичен, прогресивен винар, който произвежда едно от известните в Жура жълти вина, подобни на шери. Съчетайте ги с богатата селска храна на Жура и регионалния специалитет – пити от прясно сирене Комте. Изгорете калориите, като направите поход, карате колело или карате ски по пътеките, виещи се по стръмните планински хребети, езера и водопади.

  10. Езеро Люцерн, Швейцария

    Люцерн, Швейцария

    Люцерн, Швейцария

    Град Люцерн и очарователният му средновековен вид продължават да привличат много туристи, но с разрастването около близкото езеро Люцерн също се привличат посетители. Започнете с ултрамодерния Бюргенщок – проект за 480 млн. евро, който ще бъде открит в средата на 2017 с гледки към езерото, четири хотела и масивно спа. От там можете да минете по скалистото било на Пилатус. В най-южната част на езерото, наречено Ури, дългият 36 мили железопътен тунел Готард отваря за пътниците през декември 2016. Тези, които правят поход към региона, няма да бъдат разочаровани. Близкото градче Енгелберг е създало Буиребенли Сафари – пътуване през Алпите в продължение на 2 вечери, за което се използват гондолите на фермерите, както и с лифт, за да стигнете до фермите, където можете да опитате сирене и алпийско масло.

    Очаквайте продължение.
    Източник: travelandleisure.com