Блог на VsichkiOferti.bg

17 места, които да посетим през 2017 (част 2)

Публикувана от vsichkioferti
на 23.12.2016



В началото на седмицата ви запознахме с 10 от топ дестинациите, които да посетите през 2017-та година. Сега можете да видите останалите 7:

17 места, които да посетим през 2017


11.
Малага, Испания

Малага, Испания

Малага, Испания

Малага, намираща се в региона Андалусия, сега е истински рай за хората, които обичат да посещават музеи. Първата вълна включва музея на Пикасо и Центъра за съвременно изкуство. Център Помпиду покрай реновираната брегова линия на Малага се отличава с хипермодерен разноцветен стъклен куб. А в индустриалната площ на бивша тютюнева фабрика е изграден руски мизей. Ентусиастите на археологията могат да разгледат изложбата в двореца Адуана или да се насочat към долмените край Антекера. Разпуснете след това в екстравагантно обзаведения гранд хотел Мирамар. Той отваря в края на 2016 в историческа сграда от 1926 в стил арт нуво от другата страна на най-голямата атракция на Малага – плажът Малагуета

12.Осло, Норвегия

Осло, Норвегия

Осло, Норвегия

Някога бивайки прекалено скъп, този град все още не е евтин. Още 28 млн. посетители ще преминат през летището на Осло през следващите 12 месеца благодарение на новото си крило в стил скандинавски шик. Голяма част от тези посетители идват, за да участват в добре развиващата се култура на кафета. Има две много добри места в района Грюнерлокка – бар Сюприйм Роустуъркс, който световният шампион по пиво го държи, както и Тим Уендълбоу, чийто собственик е толкова обсебен от качествени зърна, че е закупил 17 акра колумбийска обработваема земя. След като упоението от първите няколко питиета премине, разгледайте още един квартал – пълният със складове Вулкан, където Хендрикс Ибсен продава кафе с единичен произход, винил и крафт бира.

13.Парос, Гърция

Парос, Гърция

Парос, Гърция

Кайтсърфистите отдавна са започнали да посещават ветровитите плажове на Парос и това не трябва да ви учудва. Този малък слънчев остров се отличава с песъчлива брегова линия, история и култура. Миналото лято островът откри ново летище, предназначено за големи самолети и повече туристи. Рибарското селище Наоуса със своята квадратна бяла архитектура и таверни по крайбрежието става все по-изискано място. Пренощувайте в модерните апартаменти само за възрастни на Порто Наоуса или елегантното Севън Санта Мария, където шест бели апартамента (и вила) имат собствени лодка и капитан, за да разгледате тайните заливчета на острова.

14.Екс ан Прованс, Франция

Екс ан Прованс, Франция

Екс ан Прованс, Франция

Винарните и бастидите по хълмовете винаги са примамвали пътуващите към Екс ан Прованс, но скорошна вълна от модерни аубергета са направили дестинацията изключително стилна. Отседнете в хотел Домейн дьо Фонтенил – обновеният имот от 17 век сега разполага със 17 стаи и галерия за съвременно изкуство. В община Св. Реми дьо Прованс забележително имение е превърнато в хотел Дьо Турел – лъскаво място за кратък престой с дизайн на Ейлийн Грей и басейн на покрива. А извън града 28-те вили в съвременното Вила ла Кост са обградени от винарски изби, които осигуряват с вино избата към вилите.  Паркът към тях се състои от творбите на архитекти и артисти като Луиз Буржоа, чийто огромен паяк стои на пост и пази като едно модернистично плашило.

15.Ротердам, Нидерландия

Ротердам, Нидерландия

Ротердам, Нидерландия

След години бивайки в сянката на Амстердам, вторият най-голям град в Нидерландия започва да излиза на яве, благодарение на процъфтяващата кулинария и дизайнерска обстановка. Изумителни са архитектурните обекти като модернистичния Де Ротердам, Де Марктал – зала, покрита със стенописи. Ще намерите какво да хапнете във фабриката за храна Феникс и уличния бар за храна Рофа – място за опушване на храна, където на практика всяко нещо е с местен произход. Изкуството е всичко в този град – повече от хиляда произведения, включително скулптури на Пикасо и Роден, са разпръснати по цял Ротердам. Оглеждайте се за най-новите творби като „Клатещата се гора“ – сюрреалистична инсталация от подвижни брястове. Иновативният дух на града е най-добре изразен от предстоящата атракция – RiF010 – изкуствен аквапарк с вълни, където сърфистите могат да покажат своите умения по канала.

16.Тамуда Бей, Мароко

Тамуда Бей, Мароко

Тамуда Бей, Мароко

Микс от културни и географски влияния са придали на тази поредица от крайморски градове по средиземноморското крайбрежие уникален европейски вид. Скорошните откривания на изискани места са превърнали мястото в истинска курортна дестинация. Миналата пролет в град Мдик хотелиерската компания Софител открива Тамуда Бей Плаж и Спа – хотел със 104 стаи с дизайн, вдъхновен от френската ривиера в средата на 20 век. Получава се контраст с мавританската естетика на хотел Банян Трий Тамуда Бей – нов курорт с вили на 20 минути северно от Фнидек. Но има нещо повече в този регион от слънце и сърф – близкият пристанищен град Тетуан, който има няколко музея и един от най-добре запазените градове в Мароко.

17.Торино, Италия

Торино, Италия

Торино, Италия

Известен с историческите си кафенета и Торинската плащаница, градът е също така съвременна арт дестинация. Миналата година кураторката Каролин Христов-Бакърджиев е обявена за директор на две главни институции – първият музей за модерно изкуство в Италия и за съвременно изкуство, в което се помещават творбите на Микеланджело Пистолето и Пол Маккартни. По-ранни епохи могат да бъдат разгледани в два скоро ремонтирани музея – галерия Сабауда, където посетителите могат да видят повече от 500 творби, които преди са били собственост на кралското семейство Савой, както и египетският музей, който е дом за някои от най-големите колекции в света с египетски артефакти. В началото на 2017 средновековните корени на Торино ще бъдат разкрити в новото седалище на кафе Лаваца в квартал Аурора, когато компанията ще представи базилика от 4 век, открита по време на строеж.

Източник: travelandleisure.com