Блог на VsichkiOferti.bg

12 спиращи дъха атракции в Барселона, при това напълно безплатни!

Публикувана от vsichkioferti
на 17.02.2017



Барселона може да предложи достатъчно, за да поддържа щастливи дори и най-ненаситните  и егоистични чревоугодници в продължение на седмици, но всички тези такси за вход и сметки за тапас могат да се натрупат. За щастие можем да ви предложим помощ в тази насока с няколко начина, чрез които да спестите и да направите почивката си по-изгодна.

В допълнение към безплатните дейности и туристически обекти можете също така да спестите от транспорт, като инвестирате в карта за градския транспорт, която ви дава възможност за 10 пътувания в рамките на града по всички линии.

Барселона

  1. Безплатни музеи в неделя

Някои музеи (музеят на Пикасо, историческият музей на Барселона) са без вход в неделя следобед от 3 до 8ч. Други са безплатни в определени дни от месеца, често през първата сряда или неделя.

  1. Направете почивката си по време на фестивал

Ако дойдете в края на септември, не пропускайте 5-дневния Фестивал на милосърдието, който оживява града чрез безплатни концерти, танци, фойерверки, акробатични номера и цветни паради с барабани, дяволи и пиратки. Или пробвайте летния фантастичен Фестивал на благодарствеността, известен със състезанието за декорирани улици, но е с пълна програма от концерти на открито.

  1. „Ла Рамбла“

Изпълнено е с много туристи, но разходка по тази километрова алея е без спор квинтесенцията на преживяването, наречено Барселона. Очертана с исторически сгради, Ла Рамбла е чудесно място за обикаляне, особено ако го направите в най-подходящото време – рано сутринта.

Ла Рамбла, Барселона

  1. Пазарът „Ла Бокерия“

Известният закрит пазар е цветна експлозия от плодове, зеленчуци, морски деликатеси, редици хамон и няколко умопомрачителни месарски стоки. Ще намерите тапас барове, пицарии и всякакви видове продукти, които можете да опитате преди да купите.

Пазар Ла Бокерия, Барселона

  1. Модернистка архитектура

Докато голяма част от архитектурните находки на Барселона изискват заплащане на такса, за да видите интериора, то други по-впечатляващи фасади могат да бъдат наблюдавани безплатно. Главозамайващото майсторство на Гауди, видяно в катедралата Саграда Фамилия или трите модернистки творби, които стоят една до друга на Пасейдж де Грасия – Каса Лео Морера, Каса Аматлер и Каса Батло на Гауди.

  1. Наплажувайте се

Барселона има невероятни плажове, които са подходящи за почивка на краката след цял ден обикаляне по туристическите обекти. Барселонета е най-популярният със златния си пясък и крайбрежна алея, по която има множество ресторанти. Ако искате да не се бутате в тълпата, се разходете на север към областта Форум.

  1. Публичното изкуство на Хуан Миро

Заради колекцията от любими тукашни артисти към Фондация Хуан Миро си заслужава да се бръкнете в джоба, но навсякъде в града можете да видите безплатно фантастични скулптури на Миро. Паркът Хуан Миро е дом на неговата 22-метрова скулптура на Жена и Птица, покрита с цветни стъклени плочки и извисяваща се драматично от бълбукащ басейн. Има също така и мозайка на Миро по централната алея Ла Рамбла, както и още една, поставена на външната стена към Терминал 2 на летището.

Хуан Миро, Барселона

  1. Катедралата „Санта Креу и Санта Еулалия“

В сърцето на готическия квартал колосалната нео-готическа катедрала е толкова впечатляваща отвън, колкото и отвътре. Свободният вход сутринта и късно следобед си заслужава да се осмелите да влезете вътре и да огледате високите куполовидни тавани, колони и пътека, очертана от палми, портокалови дръвчета и ята от бели гъски.

Катедралата Санта Креу и Санта Еулалия

  1. Безплатна музика, танци и изкуство

Винаги ще откриете някакво безплатно културно събитие, организирано в града, независимо дали е джаз в парка, четене на поезия или детски уъркшоп. Посетете сайта forfree.cat за повече информация.

Барселона

  1. Готическият квартал „Бари Готик“

Изгубете се по павираните тесни улички, очертани от барове и чудати магазинчета, в средновековния квартал Бари Готик. В последствие е почти сигурно ще се окажете на Ла Рамбла, която огражда квартала от другата страна.

Готическият квартал „Бари Готик“

  1. Площад Реал

На този аркаден площад, напомнящ на една по-скромна версия на площад Св.Марк във Венеция, се оглеждайте за първата упълномощена творба на Гауди за града – лампени изложения с извити дракони.

Площад Реал

  1. Оглеждайте се за улично изкуство

Художниците на графити в Барселона са една горда компания и ще намерите чудесни техни примери, изложени по целия град, особено в кварталите Ел Равал и Поблену. Градът също така има дълга традиция на улично изкуство и скулптури. Някои по-познати творби са:  Пеикс (гигантска скулптура на риба, направена от Франк Гери, гледаща към плажа); 15-метровата глава на Барселона на Рой Лихтенщайн, разположена на пристанище Вел; паметникът на Антони Тапиес в почит на Пикасо, разположен по уличката на Пикасо; и огромната котка на Фернандо Ботеро по Рамла дел Равал.

Барселона

Разгледай всички екскурзии и почивки в Барселона.

източник: lonelyplanet.com