Блог на VsichkiOferti.bg

10 от най-добрите плажове на о.Лефкада

Публикувана от vsichkioferti
на 19.06.2018



 

Лефкада има много зашеметяващо красиви плажове, така че който и от тях да изберете, можете да сте сигурни, че ще бъдете в рая  🙂

Лефкада

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Василики

Плаж Василики е е смесица от чакъл и пясък, на 37 километра от град Лефкада е и е обграден от прекрасни зелени хълмове, извисяващи се от водата. Ветровете там правят плажът идеален за уиндсърф, ветроходство и каяк. Плажът е лесно достъпен пеша, ако пребивавате в град Василики. На Василики Бийч  има много кафенета и ресторанти и е чудесен плаж за семейства, които могат да прекарат цял ден там.

@shutterstock

@shutterstock –

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Агиофили

Близо до село Василики, плажът Агиофили е за любителите на природата. Няма какво повече да правите там, освен да се насладите на пенливата тюркоазена вода и изгледа към морето. Плажът е каменист и е доста известен, така че най-добре е да пристигнете сутрин, за да заемето своето място. Посетителите могат да стигнат за 20 минути пеша от Василики или с лодка от града. Водата е ослепителна, така че е чудесно място за гмуркане с шнорхел и за плуване. На тзои плаж няма заведения, така че трябва да сте сигурни, че ще вземете вода и храна със себе си.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Порто Кацики

Порто Кацики е близо до село Атани, а от всички плажове на Лефкада този е един от най-красивите, с впечатляващи бели скали. Лесно е да се стигне с лодка от Василики и Нидри, или с кола, има и стъпала, водещи до плажната ивица. Той може да се напълни с хора, пристигащи на частни яхти и туристически кораби, но някои части на плажа са по-тихи, а скалите осигуряват приятна сянка. Можете да поръчате храна и напитки от близките таверни и кафенета. Той е подходящ за семейства, но водата е дълбока, така че трябва да се полагат допълнителни грижи с децата.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Егремни

Егремни е на югозападното крайбрежие, на 40 километра от град Лефкада. Ако търсите спокойствие, плажът Егремни е релаксиращо място за прекарване на деня, с невероятни гледки наоколо. Има пешеходна пътека, която води към плажа, но най-добрият и най-сигурен начин да стигнете дотам е с лодка. Това е един от най-дългите плажове на Лефкада, така че никога няма да почувствате, че е претъпкано. На разположение има шезлонги и чадъри, както и плажен бар, който сервира храни и напитки. Той има малки бели камъчета, които са удобни за лежане, но поради дълбоката вода и подводните потоци не е подходящ за деца. Този плаж е известен и с нудисти.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Катизма

Близо до Агиос Никитас, Катизма е дълъг пясъчен плаж с планини отзад и блестящо синьо море, което достига до хоризонта. Този плаж има нещо за всеки – парапланеризъм, плуване или просто релаксиране под лъчите на слънцето. Има шезлонги и чадъри, барове и ресторанти и е лесно достъпен с кола, автобус или пеша. Той е популярен сред семейства, самостоятелни пътници и нудисти. Достатъчно дълъг, за да може всеки да намери спокойно място за себе си.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Яй Янис

В близост до град Лефкада, Ай Янис е 4,5 километра дълъг плаж от пясък и фини камъчета, заобиколен от зелена растителност и синьозелено море. Тай е идеално място за тези, които идват да се възползват от ветровитото време за уиндсърфинг и кайтсърфинг. Неподходящо е деца да плуват, тъй като морето може да стане бурно.Има шезлонги и има много кафенета и ресторанти. До него се стига пеша, а край плажа има и паркинг.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Агиос Никитас

Плажът Агиос Никитас е само на 10 километра от град Лефкада и е подобен на плажа Порто Кацики, но не е толкова претъпкан. Поплувайте в синьото Йонийско море и ще видите възхитителните селски къщи сред зелените скали и планините в далечината. Това е малък, фино каменист плаж, с таверни и кафенета, а отпускащата атмосфера подсказва, че това е супер място за семейства. Плажът Агиос Никитас е лесно достъпен пеша от селото.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Милос

Един от най-красивите плажове в Лефкада, разположен до плажа Агиос Никитас. Това е пясъчен плаж с чисти води, напълно непокътнати. Има два начина да стигнете дотам; можете да се разхождате – има път, започващ от село Агиос Никитас (в някои точки е стръмна пешеходна разходка) или през юли и август да вземете лодка от село Агиос Никитас.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Мегали Петра

Разходете се пеш към удивителната брегова линия и се потопете в невероятните зелени и сини цветове, докато стигнете до непокътнатата плажна ивица на Мегали Петра, близо до Каламици. Трудно е да се стигне с кола поради стръмните и тесни пътища, поради което този плаж не се претрупва с туристи. Няма удобства, така че ще трябва да вземете вода и храна, ако планирате плажуване тук.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите оферти за о.Лефкада виж ТУК.

  1. Плаж Нидри

Кристално чистата вода, пясъчен плаж, обграден с дървета и близо до град Нидри прави този плаж популярен сред семействата, младите туристи и местните жители. Това е най-добре поддържаният плаж на Лефкада, с шезлонги и чадъри под наем, много кафенета, барове и ресторанти и центрове за водни спортове.

@shutterstock

@shutterstock

Нашите най-добри оферти за почивка на о.Лефкада можете да откриете ТУК.

Източник.