Блог на VsichkiOferti.bg

10 красиви града в Испания, които трябва да посетим

Публикувана от vsichkioferti
на 13.02.2018



Всички сме чували за страхотното изкуство в Барселона и за парти дестинацията Ибиса, но в Испания има толкова много други места, които си заслужава да бъдат посетени. Испания е разноцветна държава с богато културно наследство. От Каталуния до Страната на Баските, всяка област има вкусна храна, различни диалекти и езици и отличаващи се градчета. Ето и десет от градовете в Испания, за които най-вероятно не сте чували, но трябва да посетите!

ИспанияКадакес

Салвадор Дали някога е наричал това красиво кътче свой дом. В Кадакес можете да се разходите до старата къща на Дали, но ако не се интересувате твърде много от изкуство, винаги можете да посетите достойните за награда плажове и историческия център, където ще откриете и страхотни кафета и ресторанти.

Кадакес

Морела (Морея)

Морела е уединен град, скрит от очите на повечето туристи. Градът е перфектен за това да релаксирате, хапвайки прясно приготвените тапас. Морела е и чудесно място за базов лагер, в случай, че сте решили да изкачвате планините Maestrazgo. При всички положения не си забравяйте удобните обувки, защото Морела е един от най-красивите градове в Испания, които трябва да разгледате!

Морела

 

  • Фрихилиана

Андалусия е един от първите райони в Испания, който бива завладян от Маврите и голяма част от красивата архитектува и сгради е повлияна от тях. Разхождайки се из лабиринта от алеи, наистина ще усетите влиянието на Маврите в този красив испански град.

фрихилиана2

 

  • Сетенил де лас Бодегас

Ако търсите нещо уникално и малко по-ралично от типичните крайбрежни градчета, няма да сте разочаровни щом посетите Сетенил де лас Бодегас. Част от малкото градче е построено около огромно парче скала, което виси над река Трехо.

сетенил

При посещението си не забравяйте да опитате местно произведения зехтин!

 

  • Ронда

Това живописно място се простира на ръба на огромно дефиле. Местните легенди разказват, че някога боговете разделили селото на две, поради безкрайните неразбирателства между населението. Когато се сдобрили, мостът бил построен, за да свърже ги свърже отново в едно.

ронда

  • Каратрака

Старите европейски крале пътували до този малък испански град, за да се къпят в горещите извори, заради техните успокояващи и лековити свойства. Днешно време тези извори не са само за кралски особи, но и за пътешественици като нас!катракетна

  • Педраса

По-малко от 500 души наричат този средновековен град свой дом. Препоръчваме ви да го посетите по време на Концертът на свещите (Concierto de las Velas). Улиците се осветяват с хиляди свещи на фона на класическа испанска музика.

http://www.shutterstock.com/es/pic-147435980/stock-photo-plaza-mayor-main-square-of-pedraza-village-segovia-castilla-y-leon-spain.html?src=mCWcpilYfEdXIA9gv9-aqg-1-1

  • Луарка

Луарка е тих риболовен град с красиво пристанище, където местните все още излизат всеки ден, за да набавят прясна риба за населението и туристите. Не забравяйте да попитате за най-добрата риба на деня, тъй като се променя всеки ден в зависимост от улова.

луарка

  • Айон

Разходете се по историческите калдаръмени улички на Айон и ще се почиствате така сякаш сте се транспортирали в Средновековието, особено ако посещавате града по време на фестивала на Средновековието през юли! Има страхотни неща, които могат да се видят включително старата къща на Bishop Velosillo, която трябва да посетите задължително!

ayllon1

  • Каласейте

Освен че е красив град, Каласейте стана известен с невероятно вкусните си десерти, наречени “flaonets”. Те са малки сладкиши, пълни с тиквен конфитюр, мед и поръсени с малко захар. Не забравяйте да си вземете докато се охлаждат в някоя пекарна. Най-добре се консумират леко топли!

Calaceite1

Откий своята мечтана дестинация във VsichkiOferti.bg!

Източник.