Блог на VsichkiOferti.bg

Най-романтичните дестинации в Европа (част 1)

Публикувана от vsichkioferti
на 27.01.2017



Най-романтичните места в Европа

Най-романтичните места в Европа

В главата ви се въртят романтични песни и ви се иска да избягате на някое романтично място? Искате да отпразнувате Денят на влюбените, медения си месец, годишнина от сватбата или просто да зарадвате любимия човек? Открийте най-романтичните дестинации в Европа чрез тази селекция:

  1. Венеция

От карнавала във Венеция до фестивала Палио на Марсилиана в град Киоджа, от ривиерата в Блум всяка година по бреговете на река Брента до фестивала Мадона дел Анджело в Каорле, от международния фестивал на пясъчните фигури в Джесоло до Палио на Кавалино – провинцията на Венеция ще ви изненада и забавлява.

1. Венеция

  1. Париж

Романтични разходки, прекрасни ресторанти, вечери за двама, незабравими моменти, които да помните завинаги. Със своя кинематографски декор и безмерен чар Париж привлича влюбените птички по цял свят всяка година. Разходки пеша или с лодка, обикаляне по магазините, романтична вечеря, бурни нощи, необичайни предложения за брак – това може да ви очаква в един от най-красивите градове по света.

Париж

Париж

  1. Чинкуе Тере

Това е едно от най-запазените и почти изцяло естествени места по Средиземноморието. Исторически и геоморфоложки са причините да се забрани прекомерното строене на сгради и пътища. Човешките дейности и особено лозарството са довели до създаването на уникален пейзаж с обширни каменни стени, сравними с Великата китайска стена.

Чинкуе Тере

Чинкуе Тере

  1. Флоренция

В историческия център на Флоренция има такова разнообразие от произведения на изкуството, че е трудно да разграничите града от неговите творби. През 1982 градът е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като мотивацията за това е, че в града е съхранена цялата му история – от римския четириъгълник на площад Република до тесните улички на средновековния град, величието на двореца Пити от 16 век и промените, направени по времето, когато Флоренция е била столица на Италия.

Флоренция

Флоренция

  1. Санторини

Санторини се счита за най-търсеното романтично място в Гърция, тъй като няма много места по света, където да наблюдавате кристално чистите води, след като сте се покатерили до края на масивен активен вулкан, разположен в средата на морето. Островът става все по-известен като сватбена дестинация за двойки не само от Гърция, но и от цял свят. Една екскурзия до Санторини с половинката е мечта за всеки, който е виждал поне една снимка на известния вулканичен кратер, а целувките с любимия човек по залез слънце са едно невероятно романтично преживяване!

Санторини

Санторини

  1. Будапеща

Със замъка Буда на заден фон първият мост на унгарската столица, който сега е паметник, е един завладяващ спектакъл, който привлича много туристи в Будапеща. Посетителите имат също възможността да се разходят по тунела, разположен от страната на Буда, и да се насладят на удивителната гледка към река Дунав, на мостовете и по-красивите части на Пеща.

Будапеща

Будапеща

  1. Рим

В района на вила Боргезе е прекрасната тераса на Пинчио с една от най-удивителните гледки в света. Тази зашеметяваща панорама обхваща по-голямата част от античния център на Рим, а залезите оттам ще ви оставят траен спомен. Романтиката се носи по въздуха, така че защо да не наемете една лодка и да гребете по езерото на вилата. Релаксирайте сред зеленината на този чудесен парк!

Рим

Рим

Очаквайте и втората част, в която ще ви представим още 8 места, изпълнени с романтика!

Източник: http://www.europeanbestdestinations.com/top/best-romantic-destinations-in-europe/