Блог на VsichkiOferti.bg

Идея за уикенда: Хисаря

Публикувана от vsichkioferti
на 10.08.2016



3

Отново е сряда, уикендът е на една ръка разстояние, а вие все още не сте решили как ще го прекарате? Ние ще се постараем да ви даваме всяка седмица по една идея. Последното ни предложение беше Антична крепост в гр. Бяла, докато сега ще опитаме да ви изкушим да се разходите до Хисаря.

Хисаря е китно градче, разположено в Южна България, област Пловдив. Намирайки се в централната част на България, градът има мек и приятен климат. Зимата е кратка и сравнително топла, есента и пролетта са продължителни и живописни.

На територията на Хисаря има 22 минерални извора, с различна температура и физико-химични характеристики. Именно там са поставени основите на балнеолечението в България. Лечебните свойства на минералната вода в града са различни и доказани. Освен за лечение, изворите са добри за релаксация и намаляване на стреса и умората.

Освен минералните изводи и възможностите за СПА туризъм, Хисаря може да ви приласкае и с приказен парк, както и крепост, която е строена от византийския император Диоклециан през 293 г. Античната укрепителна система е толкова запазена, че се нарежда на едно от първите места в Европа. На най-високите места тя достига до 11- 13 метра.

Следващата седмица, отново в сряда, очаквайте новото предложение за хубав уикенд от екипа на VsichkiOferti.bg.