Блог на VsichkiOferti.bg

5 места, които да посетим в Италия

Публикувана от vsichkioferti
на 10.03.2016



итафсф

          Италия е земя с итория, земя с култура и традиции. За всеки любител на изкуството, литературата, музиката и прекрасната природа, това е мястото за почивка. Красотата на Италия е близо, на 2 часа със самолет, но сякаш е друг свят. Специфичната кухня, плажовете, планините и ренесансовата архитектура ще ви омагьосат. Отивайки в Италия обаче, е важно да имаме предварителен план за това какво точно искаме да посетим. Ето защо ще ви дам малка препоръка относно основните места и исторически заблежителности, на които да обърнете внимание.

1. Колизеума

В никакъв случай не бихме искали да бъдем банални, но истината е, че ако отидете в Италия и не посетите Колизеума, сякаш сте направили престъпление. Великолепният амфитеатър се намира в Рим и е сред водещите туристически атракции в днешно време. Строен е между 8-ми и 9-ти в. от римските императори Веспасиан и Домициан и е съхранил в себе си духът на една славна епоха, отминала преди стотици години.

ВИЖ ТУК оферти за екскурзии до Рим

рим

2. Катедралата на Неапол

Катедралата в Неапол не е само главен религиозен храм на града. Тя е символ, тя е история и носител на колективната памет. Построена е през Средновековието и е представител на Френския готически стил, въпреки че след редица реконструкции част от Готиката в нея е загубена. От едната страна на Катедралата се намира и най-старата базилика в Неапол – Санта Реститута, за чиито колони се вярва, че са донесени от храма на Аполон. Богато украсена, Катедралата представлява прекрасна гледка за любителите на изкуството. Бюстове и статуи красят, както отвън, така и отвътре храма.

Входът за Катедралата е напълно безплатен, а тя е почти винаги отворена за посетители.

ВИЖ ТУК всички оферти за екскурзии до Неапол

нп

3. Канале Гранде във Венеция

Канале Гранде е сред основните трафик коридори в града. Дължината му е 3800 м, а широчината на места достига до 90 м. Сред туристическите атракции на Венеция е именно разходката с гондола по Канале Гранде. Канала е обкражен от двете страни, освен от повече от 170 заведения, така и от старинни дворци и Катедрали. Често разходката по канала е част от цялостна обиколка на града, в която неизменно са включени и площад Сан Марко, който е сърцето на града, Часовниковата кула, Двореца на Доджите и, разбира се, Моста на въздишките.

Венеция е любимо място за много туристи и не случайно е наричана „Перлата на Адриатика. Прекрасно място, което всеки трябва да посети.

 ВИЖ ТУК всички оферти за екскурзии до Венеция

вн

4.  Ботаническата градина в Пиза

Освен с Наклонената си кула, Пиза е известна и с Ботаническата си градина. Заради невероятното разнообразие от растителни видове и прекрасен парк, градината е любима дестинация за туристите. За една от перлите мястото се счита 220 годишното магнолиево дърво.

Таксата за посещение на градината е почти символична, а вратите са отворени за посетители целогодишно. Въпреки това, ние ви съветваме да я посетите, когато температурите не са прекалено ниски, за да можете да се насладите на огромното разнообразие и красота в нея.

  ВИЖ ТУК всички оферти за екскурзии до Пиза

мб

5. Кастелвекио във Верона

Кастелвекио във Верона не е просто средновековна крепост и замък. Днес мястото е и музей. Към днешна дата галерията помещава най-голямата художествена сбирка в града и разполага с над 27 зали. Подходящото място за любителите на изобразителното изкуство и историята.

Изключителната историческа значимост на крепостта е магнит за посетители. Строена  през 14-ти век, пази спомените на не едно поколение, и непременно заслужава вниманието ви, както и самата Верона.

ВИЖ ТУК всички оферти за екскурзии до Верона

gfhj