Сокът е извлечен чрез технология, при която се запазват ценните качества на продуктите.Притежава антисептични и антиоксидантни свойства .Плодовете на боровинката са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастни киселини OMEGA-6 и OMEGA-3.Лимец е с естествено съдържание на ензими и ферменти. Съдържа още прясно изцеден сок от лимони и корени на джинджифил в среда от пчелен мед и екстракт от боривинки.
2. Соленки от лимец
Хрупкави соленки, здравословна алтернатива за вашата трапеза.
3. Тракийски хрупки
Бисквити-ненаситки: прясно смляно брашно от лимец, масло гхи, смлени билки и подправки, без консерванти, без маргарин, само от органични съставки
4.Кексчета от лимец
Сладко изкушението - десерт, приготвен само лимецово брашно с добавки от боровинки, или орехи и мед, или стафиди и био захар. Без трансмазнини.
Лимецът е с високо съдържание на витамин Е които играе протективна роля за сърдечно-съдовата система,
подпомага функцията на половите жлези, а също така, като добър
антиоксидант, спомага за бързото извеждане от организма на свободните
радикали.
Народната медицина препоръчва консумирането на лимец при колит,
неврози, шипове, както и за повишаване на съпротивителните сили на
организма.
Освен за заместител на модерните пшеници във
всекидневното хранене, лимецът е незаменим за хората, болни от целиакия -
състояние, при което не се усвоява специфичен протеин (глутен),
съдържащ се в житните култури, така че вместо да има хранителна
стойност, той се превръща в източник на интоксикация за организма.
Протеинът, влизащ в състава на зърното на лимеца - глиадин, се оказва
нетоксичен за страдащите от целиакия хора.