Зареждане...Париж

Франция

Париж е един от най-посещаваните градове в целия сват. За 2010 държи първото място, гордеейки се с над 15 милиона международни туристи. 

Френската столица е разположена централно, в северната част на Франция. Разпростира се на двата бряга на р. Сена. Населението на града наброява малко над 2 млн. души. 
Трудно би било да се опише всичко, което Париж предлага на своите туристи, тъй като градът привлича с над 70 основни музеи, туристически обекти и забележителности. Към някои от най-впечатляващите се включват Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, Триумфалната арка и Лувърът. Няма как да се пропусне и известната улицата Шанз Елизе, която неизменно провокира у представи за скъпи магазини у всеки. На този булевард е разположен и известният музей д’Орсе.

Малко известна забележителност, но съвсем не без чар, е Нулевата точка. Мястото, от където се измерват всички разстояния в Париж, се намира пред катедралата Нотр Дам и е отбелязано с малка бронзова плочка между паветата. Много туристи не пропускат да стъпят с крак и да се завъртят на 360 градуса, или да пуснат няколко монети за щастие.
Париж

Времето Париж

Събота,
31 Окт.
слаб дъжд 17°C
слаб дъжд
18°C
11°C
Днес,
01 Ное.
слаб дъжд 17°C
слаб дъжд
18°C
14°C
Утре,
02 Ное.
слаб дъжд 20°C
слаб дъжд
20°C
13°C
Вторник,
03 Ное.
слаб дъжд 12°C
слаб дъжд
12°C
9°C
Сряда,
04 Ное.
предимно ясно 11°C
предимно ясно
12°C
7°C

Париж

Виж още оферти
Върни се
на горе