Зареждане...Париж

Франция

Париж е един от най-посещаваните градове в целия сват. За 2010 държи първото място, гордеейки се с над 15 милиона международни туристи. 

Френската столица е разположена централно, в северната част на Франция. Разпростира се на двата бряга на р. Сена. Населението на града наброява малко над 2 млн. души. 
Трудно би било да се опише всичко, което Париж предлага на своите туристи, тъй като градът привлича с над 70 основни музеи, туристически обекти и забележителности. Към някои от най-впечатляващите се включват Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, Триумфалната арка и Лувърът. Няма как да се пропусне и известната улицата Шанз Елизе, която неизменно провокира у представи за скъпи магазини у всеки. На този булевард е разположен и известният музей д’Орсе.

Малко известна забележителност, но съвсем не без чар, е Нулевата точка. Мястото, от където се измерват всички разстояния в Париж, се намира пред катедралата Нотр Дам и е отбелязано с малка бронзова плочка между паветата. Много туристи не пропускат да стъпят с крак и да се завъртят на 360 градуса, или да пуснат няколко монети за щастие.
Париж

Времето Париж

Четвъртък, 19 Апр.
ясно небе 25°C
ясно небе
25°C
12°C
Днес, 20 Апр.
ясно небе 27°C
ясно небе
28°C
13°C
Утре, 21 Апр.
ясно небе 27°C
ясно небе
27°C
14°C
Неделя, 22 Апр.
ясно небе 27°C
ясно небе
27°C
17°C
Понеделник, 23 Апр.
слаб дъжд 18°C
слаб дъжд
18°C
9°C

Париж

Виж още оферти
Върни се
на горе
Победителят ще бъде изтеглен на 21.05.2018г.