Зареждане...

Порция паниран хек върху зелена салата и киноа в Ресторант-механа Мамбо


Оферта:

Киноа
Позната още като "Царицата на всички зърна". Богата на фибри, магнезий, цинк, желязо, калций. 
Киноата има още и високо съдържание на анти-оксиданти и е изключително полезна, препоръчва се при съставяне на меню за здравословно хранене.
 

Рибата и нейните съставкиРибата е една от най-важните и пълноценни храни. Тази група храни от векове заема достойно място в храненето на човека, а в последните десетилетия стана незаменима за всички хора, които държат на доброто здраве и добрата физическа форма. Рибата съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР).

Хранителни ползи от консумацията на риба
Белтъците, изграждащи месото на рибата, имат балансиран аминокиселинен състав, който не отстъпва по нищо на белтъците в месото на топлокръвните животни.
Поради значително по-ниското съдържание на съединителна тъкан белтъците на рибата по-лесно се смилат в стомашно-чревния тракт и се усвояват по-бързо, което я прави подходяща за всички възрасти, които искат да се възползват от плюсовете на тази храна и да опитат различни и вкусни рибни блюда.
Хранителни свойства на рибата
Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини икомплекс от минерални вещества. 
Наличието на витамини формира благоприятната органолептична (изграждаща), физико-химична и медико-биологична характеристика на този вид месо.
Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки за дневното меню. Месото на повечето нейнипредставители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.
Освен това то практически не съдържа въглехидрати, което прави рибата чудесна храна за консумиране през втората половина на деня, както и през първата половина на нощта.
Основни видове риба
Според количеството мазнина рибите се разделят на три групи:

Постни - съдържащи до 5% мазнини (мерлуза, треска, толстолоб, хек, бяла риба, калкан, кефал, лефер, попчета, сафрид, пъстърва); 
Полутлъсти - съдържащи 5-10% мазнини (шаран, акула, нототен); 
Тлъсти - с мазнини над 10% (сардина).

Полезен е фактът, че по-принцип рибното месо с нисък процент масленост има висок процент белтъци в състава си.Рибата е богат източник на минерални вещества. По съдържание на калций и фосфор се нарежда след млякото имлечните произведения, но преди месото. Особено в морските риби е значително и количеството йод и флуор, докато продуктите със земен произход са сравнително бедни на тези два микроелемента.



ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
 
 
 
 

Условия за ползване:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Порция паниран хек пане върху зелена салата и киноа.
Грамаж на една порция: 300 гр.

ДОПЛАЩАНИЯ:
Всеки петък и събота за доброто настроение на гостите има дисководещ. Заплаща се вход/ фонд музика на стойност 2 лв.

4.69 In Stock




Върни се
на горе
затвори

Абонирайте се за Всички Промоции
в своята Е-Поща

Натискайки бутона "Абонирай се" се съгласявате с общите условия на сайта.

Защо да се абонирам?

  1. 1. Получавате промоциите от ВСИЧКИ сайтове в един e-mail. Бюлетинът събира всички НОВИ промоции на едно място. Така, Вие пестите време, което иначе бихте загубили в търсене на оферта в различните сайтове.
  2. 2. Избирате от кой град и категория да получавате оферти. Избирате промоции от над 20 града и над 30 категории и подкатегории.
  3. 3. Избирате между ежедневен и седмичен бюлетин. Решавате дали да получавате всеки ден нови оферти по e-mail или веднъж в седмицата - специално подбрани, всички най-добри нови промоции.