Зареждане...Черноморец

България

Черноморец се намира на 24 км на югоизток от гр. Бургас на южния бряг на големия Бургаски залив. Селището е с превъзходно разположение в своеобразна падина край брега, на малък залив до самото море. Малкият залив, който още от стари времена гърците наричали „Агиос Николас“ (Свети Никола), има формата на морска подкова, обърната с отвора на север. Той именно дал и името на селището, Черноморец до 1951 година се нарича Свети Никола. На изток се намират остров Свети Иван и Созопол.Една от забележителностите, с която може да се похвали градът, е Райската градина пред православния храм "Свети Никола". 
Град Черноморец предлага на своите гости настаняване в малки семейни хотели, частни квартири, както и няколко хотелски комплекса. От центъра до плажа има дълга улица, около която е пълно с магазини, сергии, много ресторанти и кафенета.
В близост до града /на 2 км./ се намира и плажът на къмпинг Градина. Той е подходящ за тези, които обичат сърфинга и други подобни водни спортове, както и за къмпингарите.
Атия се намира на около 6 км. северно от града. Малкото селце е известно с дългата си и чиста плажна ивица с дължина 3 км., както и с намиращата се наблизо военноморска база "Бургас"
Черноморец

Времето Черноморец

Днес, 19 Апр.
ясно небе 14°C
ясно небе
14°C
12°C
Утре, 20 Апр.
слаб дъжд 14°C
слаб дъжд
14°C
12°C
Събота, 21 Апр.
ясно небе 15°C
ясно небе
16°C
10°C
Неделя, 22 Апр.
ясно небе 17°C
ясно небе
19°C
9°C
Понеделник, 23 Апр.
слаб дъжд 19°C
слаб дъжд
19°C
11°C

Черноморец

Виж още оферти
Върни се
на горе
Победителят ще бъде изтеглен на 21.05.2018г.