Зареждане...Прага

Чехия

Познат като градът на 100-те кули, Прага е един от най-посещаваните в Европа. Многобройните исторически, културни и архитектурни забележителности привличат над 4 милиона туристи годишно. 

Чешката столица е разположена в западната част на страната, на бреговете на р. Вълтава. Населението й е малко над 1.2 милиона души. 

Причините да се посети Прага са многобройни. Някои от най-известните обекти включват Пражкият замък, и водещият към него Карлов мост, както и еврейският квартал. Историческият център на Прага, от своя страна, е изключително богат и изпълнен с множество сгради с прекрасна архитектура, оценени не само от туристите - през 1992г. центърът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Петриният хълм също не е за пропускане, тъй като предлага чудесна възможност за рекреация със своите многобройни зелени площи и панорамна гледка към целия град. Няма как да не споменем, че столицата, както и цялата страна, са сред любимите дестинации на всички любители на бирата. 
А за всички привърженици на интересните факти ще споменем, че Пражкият замък може да се похвали с рекорд на Гинес за най-голям замък по площ в света. Дължината му достига 570м, а средната широчина е 130м.
Прага

Времето Прага

Днес,
18 Ное.
слаб дъжд 7°C
слаб дъжд
10°C
4°C
Утре,
19 Ное.
тъмни облаци 5°C
тъмни облаци
8°C
3°C
Сряда,
20 Ное.
тъмни облаци 7°C
тъмни облаци
9°C
5°C
Четвъртък,
21 Ное.
слаб дъжд 10°C
слаб дъжд
11°C
7°C
Петък,
22 Ное.
разкъсана облачност 7°C
разкъсана облачност
9°C
4°C

Прага

Виж още оферти
Върни се
на горе

Запиши се, за да получиш първи офертите за Black Friday 2019г.