Зареждане...Прага

Чехия

Познат като градът на 100-те кули, Прага е един от най-посещаваните в Европа. Многобройните исторически, културни и архитектурни забележителности привличат над 4 милиона туристи годишно. 

Чешката столица е разположена в западната част на страната, на бреговете на р. Вълтава. Населението й е малко над 1.2 милиона души. 

Причините да се посети Прага са многобройни. Някои от най-известните обекти включват Пражкият замък, и водещият към него Карлов мост, както и еврейският квартал. Историческият център на Прага, от своя страна, е изключително богат и изпълнен с множество сгради с прекрасна архитектура, оценени не само от туристите - през 1992г. центърът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Петриният хълм също не е за пропускане, тъй като предлага чудесна възможност за рекреация със своите многобройни зелени площи и панорамна гледка към целия град. Няма как да не споменем, че столицата, както и цялата страна, са сред любимите дестинации на всички любители на бирата. 
А за всички привърженици на интересните факти ще споменем, че Пражкият замък може да се похвали с рекорд на Гинес за най-голям замък по площ в света. Дължината му достига 570м, а средната широчина е 130м.
Прага

Времето Прага

Днес, 21 Апр.
слаб дъжд 22°C
слаб дъжд
22°C
14°C
Утре, 22 Апр.
слаб дъжд 22°C
слаб дъжд
23°C
14°C
Понеделник, 23 Апр.
умерен дъжд 22°C
умерен дъжд
23°C
12°C
Вторник, 24 Апр.
разкъсана облачност 19°C
разкъсана облачност
19°C
13°C
Сряда, 25 Апр.
слаб дъжд 21°C
слаб дъжд
21°C
13°C

Прага

Виж още оферти
Върни се
на горе
Победителят ще бъде изтеглен на 21.05.2018г.