Блог на VsichkiOferti.bg

12 красиви зимни дестинации

Публикувана от vsichkioferti
на 07.12.2016



Не всеки пътешественик е привлечен от слънчеви плажове и тропичен климат. За някои посипаните със сняг планини, заледените пейзажи и хладните северни градове са примамливи, особено ако се интересуватe от каране на ски, кънки или снегомобили. Някои го предпочитат горещо, но ако предпочитате да се „пакетирате“ и да „прегърнете“ студа, тук можете да разгледате 12 зимни дестинации, от които да се вдъхновите.

  1. Кьолн, Германия

Немският град Колон притежава приказно историческо очарование, което ще ви смае по всяко време на годината. Въпреки това, градът е най-добре да се види през зимните месеци, когато заостреният връх на старата църква и площадите приличат на зимна сцена от снежно стъклено кълбо. Ако отидете през декември, пленителният коледен базар е един от най-добрите в Европа. В Ланксес Арена и Лентпарк са разположени външни пързалки, ако искате да покарате малко кънки, след което да се стоплите с чаша греяно вино или горещ шоколад.

Кьолн, Германия

 

  1. Единбург, Шотландия

Улиците, изпълнени с атмосфера, са доста пленителни за хората, които обичат да се разхождат през зимата. Иконата на града – замък от 15 век – е основна част от линията на хоризонта и стопля духовете, дори температурите да се снижат. Никога няма да сте далече от оживен пъб или уютно кафене, ако имате нужда от подсилване. Безброй музеи, галерии и антикварни магазини ще ви забавляват през снежните дни. Най-добрата част е, че зимата е слабият туристически сезон (с изключение на Хогманай/празникът Нова година) в този популярен туристически град, така че ще намерите добри оферти и по-малко тълпи.

Единбург, Шотландия

  1. Монреал, Канада

С исторически квартали, старомодни бистра в стила на провинция Квебек, магазини от световна класа и бутикови хотели, Монреал е чудесна дестинация, където да се потопите в зимната приказка или да се отдадете на романтика. Насладете се на ледено пързаляне в парка Ла Фонтан, разходете се нагоре по възвишението Маунт Роял или прекарайте няколко дни, карайки ски в някой от близки курорти Лаурентиан. Монреал се слави също и със зимни фестивали като Иглуфест надолу по старото пристанище или семейния Fête des Neiges, което го прави един от най-вълнуващите канадски градове за посещение щом започне да вали сняг.

Монреал, Канада

  1. Роял Джордж, Калифорния

Със сигурност слънчева Калифорния е красива през лятото, но няма как да опознаете напълно западното крайбрежие, докато не го видите през зимата. Известно със ски бягането, ходенето със снегоходки, зимно колоездене, сноукайтинг и каране на снегомобили, Роял Джордж има зашеметяващ терен, идеален за всякакъв вид зимен спорт. Това е идеална дестинация за семейства, които търсят нещо по-различно от ски курорт на някой склон (въпреки че склоновете до близкото езеро Тахо са винаги вариант). Резервирайте си нощувка в някоя хижа и си пийнете какао пред огъня вечерно време. Ще имате едновременно активно и уютно зимно преживяване.

Роял Джордж, Калифорния

  1. Леденият хотел Юкасярви, Швеция

Леденият хотел е една от най-известните зимни атракции в Швеция. Бидейки първия леден хотел в света, зимният дворец на Юкасярви е създаден да удивлява. Прекарайте вечерта върху легло, подплатено с кожи, или просто направете посещение през деня и позяпайте тази дръзка замразена структура. Хотелът се строи отново всяка година и се отличава с причудлив нов дизайн и ефектни ледени скулптури. Всъщност, вие сами можете да участвате в курсове по създаване на ледени скулптури. За спиращо дъха преживяване, при което можете да видите реално своя дъх, този мразовит хотел си заслужава преборването със студа.

Леденият хотел Юкасярви в Швеция

  1. Река Чена, Аляска

В Аляска времето е усойно и мразовито, но ако се справяте с минусовите температури, можете да обмислите пътуване до зоната за отдих на река Чена. Тук можете да направите ски бягане, да походите със снегоходки, да се повозите на снегомобил или да се спуснете с шейна, теглена от кучета, през откритата тундра. Трябва да опитате мъшинг поне веднъж в живота си. Идеално за ентусиасти, обичащи да са на открито, тази зимна приказка е вълнуваща и приключенска. Един престой тук може също да бъде доста романтичен, особено през зимата, когато можете да наблюдавате северното сияние.

Река Чена, Аляска

  1. Национален парк Рииситунтури, Финландия

Националният парк Рииситунтури във Финландия може лесно да даде определение за това какво е зимна приказка, заради покритите със сняг гори и пухкави бели пътеки. Никога няма да забравите ски бягането, което сте направили през тези снежни гори. Би ви се привидяло дори как от завоя се задава ледената кралица, карайки своята шейна. Мрежа от колиби предлага подслон за тези, които опитат ски бягане. Или можете да се отдадете на релакс в сауната на някой хотел и да се насладите на вкусно ястие покрай камината след ден, прекаран на студа.

Национален парк Рииситунтури, Финландия

  1. Паркът с маймуни Джигокудани, Япония

Япония предлага много места, които се превръщат в зимна приказка, но паркът с маймуни Джигокудани определено е едно от най-удивителните. Паркът е дом за семейства скокливи макаци. Познати също и като снежни маймуни, тези същества се наслаждават на студа, но обичат и да се стоплят в горещите извори на парка. Може би трябва да бъдат неречени „спа маймуни“! Прекарайте няколко нощи в традиционен японски хан „рьокан“ и се потопете в горещите извори на Шуби и Юданака.

Джигокудани, Япония

  1. Страсбург, Франция

Със своите ослепителни зимни базари и старинна архитектура Страсбург е идеалният град за посещение през зимата, особено през коледния сезон. Всъщност, градът е дом на най-старият коледен базар във Франция. Преливайки френската с немската култура, средновековните мостове на града, дървените сгради, зашеметяващата църква и уникалното очарование допринасят за една перфектна зимна ваканция.

Страсбург, Франция

  1. Абиско, Швеция

Скандинавия притежава нещо повече от известно количество сняг, но ако истински обичате зимата, трябва да се насочите на север към шведската част от Лапландия. Тази област е в рамките на Северния полярен кръг – по-зимно от това няма накъде. Снегът се трупа, а природата е девствена с ледена красота. Този район е обитаван от етническата група саами и е феноменално място, където да се насладите на небесното светлинно шоу, познато като Северното сияние (Aurora Borealis).

Абиско, Швеция

  1. Виена, Австрия

Великолепните виенски кафенета може би са най-перфектното място в света, за да се насладите на чаша кафе, докато наблюдавате през прозореца как се сипе сняг. Този австрийски град блести невероятно през зимния сезон. Докато въздухът тук определено става хладен, ще се насладите на престой в някой елегантен хотел, където може да се насладите на невероятна кухня и изискана култура. Опитайте се да си запазите стая с разкошен изглед към река Дунав през зимата.

Виена, Австрия

  1. Леден и снежен фестивал Харбин, Китай

Като един от най-изумителните ледени фестивали в света, фестивалът Харбин в Китай ще плени сетивата ви. Няма да повярвате на майсторството, което ви заобикаля. Фестивалът редовно се отличава с някои от най-големите ледени скулптури, които бихте видяли през целия си живот. Работи от началото на януари до края на февруари и е нещо, на което цялото семейство би се впечатлило и насладило.

Харбин, Китай