Блог на VsichkiOferti.bg

Топ 10 плажа, които да посетиш в Халкидики

Публикувана от vsichkioferti
на 04.04.2017



Ние разбираме напълно, че повечето хора идват на полуостров Халкидики с намерението да си релаксират и да се насладят на една по-спокойна ваканция, но въпреки това има няколко плажа, за които си заслужава да вложите повече усилия. Така че би било страхотно, ако посетите някои от плажовете на Халкидики, които сме изброили в следния списък:

Топ 10 плажа в Халкидики

  1.  Крузо – Палиури, Касандра

С дългата си пясъчна ивица и прозрачни плитки води, плаж Крузо е задължителен за всички посетители на полуостров Касандра. Буйната растителност осигурява сянка през най-горещото време на деня, както и шезлонги и чадъри под наем. Можете също да пийнете нещо от близкия бар на плажа, както и да се насладите на водните атракции.

Касандра, Гърция

  1.  Кавуротрипес/Портокали плаж – Сарти, Ситония

Тюркоазени води, бели скали, покрити със зелена растителност и мек пясък са отличителните характеристики на този скрит рай близо до Сарти. До плажа се стига само пеша, но голямото му предимство в сравнение с други близки плажове е, че има по-малко хора. Обхващайки две малки пещери, плаж Кавуротрипес също трябва да се разглежда чрез лодка.

Ситония

  1.  Посиди Лайтхаус – Посиди, Касандра

Името на плажа се свързва с фара в колониален стил, построен през 19 век. Плажът може да бъде открит на югозападния нос на Касандра – 2 км плажна ивица и кристално чисти води. Ако искате да прекарате повече романтични моменти по залез, то плажът е перфектният избор, тъй като никога не е претъпкан.

Ситония

  1.  Кариди – Вурвуру, Ситония

Най-екзотичният плаж на Ситония ще ви накара да повярвате, че някак си сте попаднали в Карибско море с изключение на палмите. До плажа се стига с кола. Сенки има навсякъде. Мекият бял пясък и тюркоазените води са просто удивителни, а за да стигнете до по-дълбоки води, трябва да походите около 30 метра. Плажът е защитен от вятър, а водата е топла и спокойна.

Ситония

  1.  Криарици – Сикия, Ситония

Най-източният плаж на Ситония е комбинация от красива крайбрежна ивица със скалиста среда, предлагащи привлекателни изгреви над връх Атон. Плажът разполага с жълт пясък и постепенно навлизане в дълбоките тюркоазени води. С изключение на къмпинга в южната част, плажът е със свободен достъп. Може и да се почудите малко докато стигнете до плажа, но няколко задънени пътечки ще ви открият впечатляващи панорамни гледки.

Ситония

  1. Kallikratia beach – West Halkidiki Каликратия – Западни Халкидики

Вероятно най-красивият плаж в западната част на Халкидики – плаж Каликратия – е с лесен достъп за инвалиди, има спасители и много възможности за воден спорт. Шезлонгите и чадърите са достъпни за наемане, както и баровете по плажа.

Халкидики

  1. Alykes beach – Ammouliani Аликес – Амулиани

Награден със Синьото знаме, плажът на остров Амулиани се отличава с изключително бистра вода, бял пясък и множество удобства. Плажът е подходящ за деца, а тюркоазената вода контрастира на зеленината, заграждаща този рай във форма на лунен сърп.

Халкидики

  1. Плаж Геракини – Геракини, Ситония

Плажът е дълъг 6 км и притежава бял пясък, тучна зеленина и борова гора, обхващаща по-голямата част от заобикалящите хълмове. Удобствата на плажа предлагат настаняване, почивка в някоя таверна или бар, както и изоставена мина в края на плажа.

Халкидики

  1. Трани Амуда – Ормос Панагиас, Ситония

Плажът, познат също като Ливрочио, не е богат на растителност (донесете си чадър), но за сметка на това красотата е невероятна. Обърнат към връх Атон от другата страна, Трани Амуда е най-големият и сред най-красивите плажове на Ситония. Мек бял пясък, тюркоазена вода и романтичните останки на кула правят плажа неустоим и щом си починете от красотата му, обърнете внимание и на близките барове на плажа и магазините.

Халкидики

  1. Комица – Неа Рода, Източни Халкидики

Комица се състои от два изключителни плажа, единият от които е подреден и с повече хора. По-дългият, неструктуриран плаж, е идеален за търсещите усамотение. Можете да се насладите на тюркоазената безкрайност от плажа с бял пясък и гледка от гъста растителност към връх Атон. Другият плаж предоставя място за игра на децата и бар.

Халкидики