Блог на VsichkiOferti.bg

Чудите се дали да посетите Барселона? Ние ще ви дадем 5 причини да го направите!

Публикувана от vsichkioferti
на 12.04.2016



barcelona-913487_960_720

 

Барселона е вторият по-големина град в Испания и столица на автономна област Каталония. Намира се на североизточния бряг на Иберийския полуостров. Основан през II в. Пр. Христа, мегаполисът има наистина богата история и носи отпечатъка на безброй отминали поколения. Поставяме си приятната задача да ви посочим 5 причини да го посетите, като се надяваме да ви вдъхновим за следващото ви пътуване.

 

1. Културата

Барселона е град, който всяка година е домакин на културни събития от различно естество. Фестивали като Сонар и Примавера са магнит за всеки любител на музиката и ежегодно техни посетители са над 100 000 човека.

Градът може да се похвали и с интересни музеи, сред които сякаш най-популярен е Музеят Пикасо. Разположен в Готическия квартал, той помещава една невероятна колекция от проиведенията на великия испански художник.

 

2. Архитектурата

Архитектурата на Барселона е нещо, от което не бихте могли да не се възхитите. Произведенията на знаменития Антонио Гауди са се превърнали в символ на града и няма да ви оставят безразлични. Сред най-известните сгради на архитекта са Саграда Фамилия, Каса Батло, Ла Педрера и Парк Гюел.

 

 

3. Климатът

Средиземноморският климат на Барселона е един от многото фактори, превърнали града в един от най-посещаваните в света. Слънчевите дни в испанския мегаполис сякаш нямат край. Единствените хладни месеци са от декември до февруари, като тогава температурата пада най-много до 10 градуса. В останалото време от годината Барселона е прекрасен, топъл град, който нежно ви приласкава да се насладите на топъл климат и красива природа.

 

4. Плажовете

Плажната ивица на Барселона се простира на километри. Началото поставя Барселонета Бийч, който предлага много и различни удоволствия. Уиндсърфинг и кайт сърфинг, плажни заведения, плаване с яхта и плуване, са само част от това, което бихте могли да правите на този плаж.

Марбея Бийч е сред най-полупярните плaжове в околността. Ако решите да го посетите, ще можете да се насладите на топъл пясък, сини вълни и красиви гледки.

 

5. Храната

В Барселона можете да се насладите на типичната Средиземноморска кухня. В изобилните ресторанти ще ви сервират разнообразни морски дарове, каталунски ястия, пресни плодове. Богата кухня и прекрасно обслужване ще ви посрещнат навсякъде из улиците на испанския мегаполис.

 

Ако сме успели да запалим вашето желание за пътуване до приказна Барселона, заповядайте в сайта VsichkiOferti.bg, за да намерите най-добрата оферта за себе си. Желаем ви приятно пазаруване!