Блог на VsichkiOferti.bg

Топ 10 на дестинациите в Европа, които задължително трябва да посетиш

Публикувана от vsichkioferti
на 20.01.2017



Топ 10 на дестинациите в Европа, които задължително трябва да посетиш

Много неща са се променили от появата на „Голямата обиколка“ през 17 век, когато богатите (главно британци) са завършвали образованието си, като са правели обиколка по света в продължение на година, тренирайки фехтовка в Париж, изучавайки изкуства във Флоренция, изкачвайки швейцарските Алпи и оплаквайки се от обслужването в Атина.

През времето следите на първия пътешественик в Европа са се променяли постоянно, като тези промени са съпровождани от появата на влаковете и вдигането на Желязната завеса.

  1. Лондон

Два дни не са много време за град, в който можете да правите толкова много неща, но все пак трябва да имате възможността да видите забележителности като Кралския дворец (Тауър), галерия Тейт за модерно изкуство, Биг Бен и Бъкингамския дворец, както и да отидете на театър в Уест Енд и да се насладите на етническата храна в заведенията на Ийст Енд.

 Лондон

Лондон

  1. Париж

Високоскоростен влак, движещ се по тунела под Ла Манша, ще ви отведе до забележителностите на Париж. Наблюдавайки булевардите от Триумфалната арка, посещавайки Лувъра или Версай и някоя красива църква, е най-малкото, което можете да направите. Опитайте оживения Монмартър през нощта.

Париж

Париж

  1. Барселона

Една вечер по железопътната линия и сте на следващата спирка – цветна Барселона – където модернистичната архитектура и базиликата на Гауди Саграда Фамилия ще ви изумят. Не пропускайте и каталунската храна.

Барселона

Барселона

  1. Рим

Вечният град – казват, че един живот не е достатъчен, за да го разберете напълно. За два дни разглеждане на забележителности в Рим можете да изберете между монументалните атракции на Колизеума, Ватикана, Пантеона, стълбите на площад „Испания“ и фонтана Ди Треви. Вечерта хапнете в Стария град или квартала Трастевере.

Рим

Рим

  1. Виена

Пътувайте с вечерния влак до великолепния град Виена (който „ви очаква“ според Били Джоел), където можете да поспрете в някое кафене, да видите коне от породата Липицанер, да се разходите по пешеходната зона с магазини или да отидете във Виенската опера.

Виена

Виена

  1. Будапеща

Само на три часа път Будапеща ще ви посрещне със своите оживени кафенета и микса от старо и ново. Не пропускайте да посетите замъка Буда и да се накиснете в една от минералните бани на града.

Будапеща

Будапеща

  1. Берлин

Цял ден пътуване с влака ще ви отведе до Берлин – най-бързо развиващият се град в Европа. Задължително трябва да посетите всички галерии на Берлинската стена, музеите и паметниците, както и новите градски светлини като тези в Сони центъра и филмовия музей. Вечерта обиколете района на Кройцберг или пък „порасналия“ Пренцлауер Берг.

Берлин

Берлин

  1. Дубровник

Ще ви се наложи да се качите на самолет, за да останете смаяни от мраморните улици и червени покриви на Дубровник. Непременно първо трябва да се разходите покрай крепостните стени и да се насладите на великолепните гледки към града и морето. Обиколете останалата част от Стария град и седнете на някое кафене или се разходете по плажа.

Дубровник

Дубровник

  1. Атина

Гръцката столица е ценна находка от древни руини и величествени сгради на Акропола, разположен на върха на хълма. Под него има още други впечатляващи останки, както и оживени битаци и препълнени таверни, където можете да станете част от живота на модерните атиняни.

Атина

Атина

  1. Истанбул

След като сте стигнали дотук, сте се озовали на края на Европа, където Изтока среща Запада.  В старата част на града разгледайте Синята джамия, главният султански дворец Топкапъ сарай и църквата „Света София“. След това напазарувайте и хапнете в модерния център на нощния живот Бейоглу. Една разходка с лодка по Босфора ви дава възможност да стъпите в Азия и да се обърнете назад към Европа, където досега сте обикаляли.

Истанбул

Истанбул

 

Източник: lonelyplanet.com