Блог на VsichkiOferti.bg

Созопол с номинация за най-добра европейска дестинация

Публикувана от vsichkioferti
на 15.08.2016



sea-1407065_960_720

Организацията EuropeanBestDestinations номинира Созопол за най-добра европейска дестинация за 2017 г. Това бе разкрито на церемонията по награждаването на замъка „Влюбен във вятъра“, който тази година бе на 4-то място сред най-красивите замъци в Европа. Първите три места в класацията се заемат от двореца Пена в Португалия /първо място/, дворецът Алказар в Испания /второ място/ и дворецът Нойшванщайн в Германия /трето място/.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Созопол Панайот Рейзи присъстваха на церемонията, съобщава пресслужбата на министерството на туризма.

„Подобни атракции, като замъкът в Равадиново, ни помагат да удължим сезона и да предложим повече преживявания на туристите по българското Черноморие“, каза министър Ангелкова.

Според нея сезонът тази година е един от най-силните.

Само за месец юни Южното ни Черноморие е посрещнало повече от четвърт милион туристи, което е над 20% ръст в сравнение с миналата година“, съобщи Николина Ангелкова.

Подобна номинация е от голяма полза за Созопол. . Дестинациите, отличени от EuropeanBestDestination бележат среден ръст на посетителите от 15%.