Блог на VsichkiOferti.bg

Разгледай Лисабон за 24 часа

Публикувана от vsichkioferti
на 20.06.2017



С великолепния си средиземноморски климат и зашеметяващите пейзажи е много лесно да се влюбиш в Лисабон.

Дори да сте само за 24 часа там, тази статия ще ви насочи как можете да прекарате времето си максимално добре в крайбрежния град.

24 часа в Лисабон

Събота 9:30

Веднага щом пристигнете си вземете 24-часов билет за градския транспорт, от която и да е станция на метрото. Той ще ви позволи да използвате автобусите, метрото, трамваите и всички възможности за придвижване, на наистина добра цена. Това е билет за многократна употреба, за това не го изхвърляйте. Ако решите да останете по-дълго в Лисабон или искате да се върнете отново ( в което не се съмняваме), просто го презаредете отново.

Събота 10:30

Насочете се към Tartine и започнете деня си с вкусна закуска. Опитайте от прясно изпечения хляб и сладкиши от кафенето, които чудесно се комбинират с фреш или кафе. Ако пък искате да си вземете от тях за разходката минете, през пекарната преди да си тръгнете.

Събота 12:00

След закуска вземете автобус или метро до историческия пазар Feira Da Ladra, който се намира в стария квартал  Alfama. Пазарът съществува на това място от 12-ти век. Той отворен от  6:00ч сутринта, всеки вторник и събота и на него ще намерите сергии пълни с дрънкулки, бижута, декоративни плочки и дори стари телефони. Това е идеалното място от което да си вземете необичайни сувенири.

Събота 14:30

След като приключите с пазаруването, отидете в Hospital de Bonecas, по-известна като „Болницата на куклите“ където кукли от всякакви форми и размери са излекувани от заболяванията си. Входната такса е само няколко евро, а това е наистина забавен начин да прекарате час-два. Странна и страховита Hospital de Bonecas, е едно от най-завладяващите туристически места в Лисабон.

Събота 16:30

Отидете до Miradouro de Santa Catarina, от където можете да се насладите на една невероятна панорамна гледка към града и да си щракнете няколко снимки. Вземете си сандвич и кафе от най-близкия павилион и се наслаждавате на гледката, докато похапвате малко позакъснелият си обяд. Не бързайте да си тръгвате!  Изчакайте залеза и се пригответе да се влюбите в португалската столица.

Събота 18:00

След като сте се насладили на красивата гледка, можете да си направите една кратка разходка до магазин A Vida Portuguesa. Той се намира в стара фабрика за парфюми и в него може да се намери всичко от бижута до играчки и дори препарати за почистване. Между тази многобройна комбинация от стоки има нещо общо, а именно това, че се предлагат най-добрите португалски стоки.

pexels-photo

Събота 19:30

Ако има едно питие което задължително трябва да отидете докато сте в Лисабон, това е ginjinha (ликьор от вишни), който се сервира в много малки количества. Автентично тази напитка се сервира в ядлива чаша от черен шоколад. Ако пък не сте любители на алкохолните напитки, можете да пробвате безалкохолното вино groselha, но черешовия ликьор е истинската звезда на шоуто.

Събота 20:30

Ако сте приключили с аперитива е време за вечеря в Cervejaria Ramiro. Този ресторант е изключително популярен в Лисабон, така че вероятно ще трябва да почакате на опашка докато се освободи маса. Но ако сте любители на морските дарове, чакането си струва. С разнообразно меню предлагащо всякакви видове миди и ракообразни е лесно да преядете, но ви препоръчваме да си оставите място за вкусния цял рак.

Събота 00:00

След като сте се навечеряли и сте изпили някой друг коктейл, вземете автобуса до Lux Frágil, за да продължите вечерта с нещо по-модерно. Частна собственост на Джон Малкович, този супер-клуб намиращ се на доковете привлича големи имена в електронната музика от цял свят. Струва си да проверите кой ще е изпълнителя по време на вашия престой, но дори и да не сте го чували сме сигурни, че ще прекарате чудесно времето си в танци в тази гигантска дискотека или с коктейл на покрива

Събота 5:00

Ако все още не сте се изморили, се отправете към Kremlin и продължете вечерта си в едно от най-известните нощни заведения в града. Очевидно партитата през уикенда не спират до 9:00ч сутринта в неделя, така че можете да останете навън (почти) толкова дълго, колкото искате.

Неделя 9:00

След всичко това ни се струва, че ще ви се наложи и да поспите за известно време. За щастие в Лисабон има множество хостели, разположени в центъра на града, а след като се наспите и си отпочинете е време за път. Дано пътуването ви е било незабравимо и до скоро!

Още екзотични дестинации и приключения можеш да откриеш тук: https://vsichkioferti.bg/tourism/kategoriia/ekzotichni-ekskurzii 
Източник: hostelbookers.com