Блог на VsichkiOferti.bg

Най-романтичните дестинации в Европа (част 2)

Публикувана от vsichkioferti
на 03.02.2017



романтични места

Миналата седмица ви представихме първите седем от 15-те най-романтични дестинации в Европа. Сега ще ви запознаем и с втората част на европейските градове, изпълнени с романтика.

8. Прага

Прага е считана за един от най-красивите градове по света още от Средновековието. Прилагателни като „златен“, „градът на стотиците кули“, „короната на света“ се приписват на Прага, която е разположена точно в сърцето на Европа. А как да усетите града? Като се разходите по историческия център, който е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО  от 1992, а със своите 866 хектара е най-големият исторически център в света, но също така като отидете и до изпълнения с живот метрополис

Прага

Прага

9. Лисабон

Лисабон е един озарен град. Почти непрестанното слънце и река Тежу превръщат столицата в огледало от хиляди цветове, подчертавайки уникалната архитектура и красота на града. Насладете се на спокойни моменти в градските паркове, градини, беседки, кафенета и крайбрежни алеи. Или просто се насладете на удоволствието да бъдете в Лисабон, опитвайки храната, луксозните хотели, спа и търговските центрове.

Лисабон

Лисабон

10. Бордо

Един от недостатъците на старите европейски градове е, че тротоарите понякога са много тесни. Но това едва ли е проблем за влюбените двойки, обикаляйки сърцето на Бордо под ръка. Освен това те винаги могат да се разходят по някоя от многото пешеходни улици на града. А след като сте опитали от вкусните местни деликатеси, може да се помотате покрай брега на реката, по сенките на някой парк или на върха на кула, достатъчно дълго, за да се поцелувате или да се полюбувате на гледката заедно.

Бордо

Бордо

11. Виена

Разходка в стария град, с лодка по Дунав или почивка в някое заведение за пиене на младо вино – Виена има много романтични аспекти. Ето няколко съвета за всички влюбени и младоженци. Извити улички, дворове, очертани с арки, ценни дворци: центърът на Виена е изключително романтичен. В най-старите части на града покрай Дунав около катедралата Св.Стефан тесните улички са павирани, останали непокътнати още от векове назад. Една разходка по улиците Шьонлатернгасе или Домгасе е сблъсък с миналото.

Виена

Виена

12. Дубровник

В Дубровник – един от най-красивите градове в света – мечтите за любов и една романтична сватба се превръщат в реалност, а самата сватба би била уникална и незабравима. Сватбените двойки имат шанса да усетят магичната атмосфера на Дубровник, романтиката на всеки ъгъл и да превърнат сватбата на мечтите си в реалност.

Дубровник

Дубровник

13. Мадрид

Мадрид е град без предразсъдъци, където културата и забавленията споделят едно пространство. Благодарение на модерния си и космополитен вид и приятелския и страстен характер на мадричани испанската столица кара всеки да се чувства като у дома, като осигурява и някои от най-интересните туристически атракции за всички влюбени.

Мадрид

Мадрид

14. Амстердам

Част от романтиката на Амстердам е разходка покрай каналите през центъра на стария град. Недостатък на вековните величествени структури, извисяващи се над мрежата от канали, е че атмосферата не е магична и отпускаща. Обиколете града рано сутринта, когато е спокойно, когато слабите светлини огряват сградите, а можете и да се разходите по залез и да наблюдавате как каналите придобиват оранжев цвят. Вечерната разходка в Амстердам с любимия човек е нещо задължително. Минавайки по осветените мостове с блещукащи светлинки, отразяващи се във водата, няма как да не почувствате отслабване в колената.

Амстердам

Амстердам

15. Пловдив

Това, което прави Пловдив уникален, е че човешките дейности никога не са спирали още от възникването му – преди около 6 000 години – до ден днешен. Въпреки че градът преминава през различни метаморфози и смяна на граници, той продължава да е вечният български град. Нищо не може да се сравни с атмоферата на града, която веднага обгръща всеки посетител, благодарение на вековния произход и безбройните културни следи.

Пловдив

Пловдив