Блог на VsichkiOferti.bg

Най-добрите градове за почивка през Май

Публикувана от vsichkioferti
на 16.05.2017



В случай, че се нуждаете от малко вдъхновения, за това къде да пътувате през късната пролет, сме подготвили следващия материал, за да ви помогнем да откриете най-подходящата дестинация. Независимо дали предпочитате приказни плажове, ритмични фестивали или пък искате да се докоснете до парченцата от непозната градска култура, има по-малко  от всичко, подбрано в комбинация с места с високи темперетури през месец май.

Наслади се на освежаващ уикенд в града, с нашите топ предложения за градска почивка през май.

Болоня, Италия

Болоня, Италия

Средна температура: 22°C

През май, в цяла Италия е страхотно за почивка, но с ниското количество валежи и горещите температури, Болоня е възхитително място да преоткриете себе си. Дом на един от най-старите университети в света, ще минете по стъпките на знаменитите възпитаници на университета като Коперник и осъдения на смърт архиепископ на Кентърбъри –  Томас Бекет, ще може да се насладите на обиколка по спокойните площади и тихата библиотека, докато навън, известните портики ще ви пазят сянка по дългите алеи.

Дубровник, Хърватия

Дубровник, Хърватия

Средна температура: 21°C

Със средно 14 часа слънчева светлина отразяваща се в белите камъни всекидневно, крайбрежния град съчетава в едно вековно културно наследство със страхотни плажове, което го прави идеален за ранна морска почивка. Май месец е перфектно време да го посетите, преди да се е препълнил с туристи през летния сезон. Хърватската скална брегова линия в комбинация с кристално чистата вода е също така много подходяща за гмуркане или обиколка с лодка. Ако сте уморени от бреговете, градът с червените покриви е също страхотен избор за феновете на Game of Thrones (може да се възползвате от пешеходна обиколка с ентесуаризирани местни екскурзоводи), които веднага ще разпознаят крепостнатните стени, църквите и замъка от филма.

 

Фаро, Португалия

Фаро, Португалия

Средна температура : 22°C

С многото на брой слънчеви дни през май, Фаро е подходящ за място събиране на тен, както и за млади семейства с деца, със своите чисти плажове и бляскави зелени плитчини. Препоръчваме ви да посетите The Faro Ilhas или някой от другите безлюдните островни плажове. Ако пък сте любител на водните спортове, плажът Фаро е идеален за всички ентусиасти и им предлага безброй забавления.

Бреговата линия тук е заобиколена с борови гори  и предлага чудесни места за разпъване на палатка, така че това е идеално място за ниско бюджетна почивка в страната.

Ако пък искаш да запълниш времето в мързеливите си дни, има няколко морски резервати, аквариуми и водни паркове за тази цел. Препоръчваме да посетите един от най-големите водни паркове в Европа – Slide and Splash.  Цените започват от € 16.50 за деца и € 21 за възрастни, а за деца под 5 години е безплатно.

Амстердам, Холандия

Амстердам, Холандия

Средна температура:  16°C

Холандците са луди по своята храна, и направо обсебени от техните сиропирани вафли (stroopwafels – меки, лепкави дискове от карамел и тесто) предлагани с холандски пушен бекон. Уестърпарк, е най-голямата зелена площ в града, а от пролетта на територията на парка се разполагат около 100 камиона за храна, от които над 50 хиляди туристи опитват предлаганата местна храна.  Oчаквайте от Амстердам много повече от вкусна храна, като например акустични серии от докосващи всичките ви сетива изпълнители, танци по време на демонстрацията по приготвяне на пица и още безброй неповторими начини да преоткриете Холандия.

Истанбул, Турция

Истанбул, Турция

Средна температура: 21°C

Този невероятен град приковава погледите към себе си през май, когато тълпи от местни жители и туристи, отбелязват с пищни празненства завладяването на Истанбул от султан Ердоган през 1493г. Кулминацията на празненствата е на 29ти май при Златния рог – историческото парче земя. През останалото време, може да разгледате пазарите за подправки, след това може да посетите 500-годишната Синя Джамия – може би най-голямата забележителност в града и да си направите разходка с корабче по Босфор, като само за 30 мин по-време на обиколката ще преминете от Европа в Азия.

 

 

Източник: independent.co.uk