Блог на VsichkiOferti.bg

Мобилни туристически приложения

Публикувана от vsichkioferti
на 09.10.2013



Как беше „площад” на испански? Коя е тази улица? Къде ли е най-близката болница?

Има важни въпроси, на които всеки турист попада. И тъй като отговорите на местните жители често пъти са меко казано недостатъчни, трябва да се „въоръжите” с мобилни приложения. Те са безплатни и ще ви спестят време, пари и нерви и благодарение на тях ще се насладите на почивката си.

Да се загубиш по време на пътуване е нещо нормално, но защо да не си спестиш това, когато можеш предварително да се подготвиш? Има как! Едно от най- популярното мобилно приложение, което е безплатно се казва TripAdvisor. То предоставя City Guide за десетки градове. Ще ви помогне да намерите не само дадена улица, или площад, но ще ви даде и подробна информация за ресторанти/хотели/различни атракциони.

Ако сте в чужда страна и не искате да бъдете измамени с парите, които предоставяте за различни услуги, може да изтеглите приложението XE Currency. То представлява валутен конвертор, който е много лесен за използв

ане и много ефективен.

Ако пък имате затруднения с комуникацията на съответния език, може предварително да си инсталирате различни разговорници, или Google Translate, с който ще сте спокойни, че ще може да се оправите на езиково ниво. Разбира се, винаги има опасността да изтърсите някой бисер, тъй като подобни преводачи не винаги дават правилните дефиниции, но все пак е нещо.

Трябва ви интернет? А замислихте ли се за роуминга и за солените сметки, които ще получите като се върнете в България? Е, вече не е проблем, защото може да си инсталирате приложението WiFi Finder, което бързо и лесно ще открие най- близкия безплатен WiFi. Ще ви предостави информация за местата, където има платен и безплатен интернет и ще ви даде точна информация за достигане на желаната локация.

Ако преди да стегнете куфарите за чужбина все още не сте инсталирали приложенията Whatsup, Viber, Skypе, време е да го направите, за да споделяте с близките си емоциите, които преживявате, при това напълно безплатно.

Ако сте от организираните туристи и искате почивката ви да мине по план, без излишни лутания и питания, може да се сдобиете с приложението Tripit – т.нар. туристически дневник. Ако не искате безцелно ровене в e-mail си за резервации на хотел, заведение и т.н., може да си спестите всичко това. Може да препратите предварително цялата важна информация за предстоящата почивка на мейл [email protected] и сами ще видите колко е лесно да организирате предстоящото пътуване.

Да забравите да посетите някое местенце? Да проспите закуската? Помислете за всички онези ситуации, в които може да изпаднете и си инсталирайте безплатни приложения, които могат да ви бъдат в помощ.