Блог на VsichkiOferti.bg

Малко любопитна информация за Black Friday в Америка

Публикувана от vsichkioferti
на 26.11.2012



От днес официално започва коледното пазаруване в Америка. Според традицията денят след Thanksgiving Day (Деня на благодарността) се определя като Black Friday (Черен петък). С какво е интересен този ден?

Това е един от най-важните дни за всички търговци в Америка както и на голяма част от производителите от цял свят. На този ден започва Коледното пазаруване и търговците предлагат големи намаления, които достигат чак до 90%, понякога и повече, което води до рекордно ниски цени.

Въпреки, че голяма част от хората твърдят, че могат да контролират своите покупателни желания под влиянието на големите намаления и промоции съвсем нормалните хора могат да се променят в шопинг маниаци. Доказателство са и големите опашки на чакащите, които се образуват пред магазините в този ден.

На този ден в Америка е голяма борба за клиенти. Ето защо много от търговците са нарушили плавилата и са отворили магазините си още вчера вечер – само и само да изпреварят конкуренцията.

За да разберете значението на този ден, миналата година оборотите в Америка на този ден са нараснали с 6.6% в сравнение с нормален ден. Клиентите са изхарчили само за един ден повече от 11 милиарда долара.

Защо точно Black Friday?
Съществуват няколко обяснения. Едната версия е, че този ден е черен, защото продавачите имат много работа и не го понасят. Но по-вярната версия е, че много от търговците именно през този период преминават в черни числа, т. е. най-после преминават на печалба, затова се казва „черен петък“.

А пък във www.VsichkiOferti.bg може да се каже, че всеки ден е Black Friday :))))