Зареждане...

2 порции риба по избор: Лаврак, Пъстърва, Ципура или Бяла риба в Италиански ресторант BALITO


Оферта:

Р-т Balito привлича с италианските семейни ястия и специалитетите в менюто. В него ще намерите избрани рецепти от италианската и южноафриканска кухня. Днес, обаче ние ти предлагаме да се пренесеш в Италия, но не по традиционния начин - с пица и паста, а с едно по-скоро българско меню. Ресторантът предлага прясно приготвени ястия на скара, богат асортимент от рибни блюда, редом с вкусна лазаня по оригинална рецепта, пици с домашно тесто и още много вкусотии избрани от Иво и Тони Тодорови специално за приятелите на Balito. Няма как да пропуснем и кафето – смес от три вида, така че тайнственият му аромат да те кара да се връщаш в ресторанта почти всеки ден. А цените са повече от достъпни!
ЗА РИБАТА И НЕЙНИТЕ СЪСТАВКИ
Рибата е една от най-важните и пълноценни храни. Тази група храни от векове заема достойно място в храненето на човека, а в последните десетилетия стана незаменима за всички хора, които държат на доброто здраве и добрата физическа форма. Рибата съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР).

Хранителни ползи от консумацията на риба
Белтъците, изграждащи месото на рибата, имат балансиран аминокиселинен състав, който не отстъпва по нищо на белтъците в месото на топлокръвните животни.
Поради значително по-ниското съдържание на съединителна тъкан белтъците на рибата по-лесно се смилат в стомашно-чревния тракт и се усвояват по-бързо, което я прави подходяща за всички възрасти, които искат да се възползват от плюсовете на тази храна и да опитат различни и вкусни рибни блюда.
Хранителни свойства на рибата
Рибата съдържа пълноценни белтъци с балансиран аминокиселинен състав и висока усвояемост, мазнини и комплекс от минерални вещества. 
Наличието на витамини формира благоприятната органолептична (изграждаща), физико-химична и медико-биологична характеристика на този вид месо.
Различните видове риба могат да предложат доста ценни съставки за дневното меню. Месото на повечето нейни представители е богато на протеин и ЕМК (есенциални мастни киселини) и бедно на наситени масти и холестерол.
Освен това то практически не съдържа въглехидрати, което прави рибата чудесна храна за консумиране през втората половина на деня, както и през първата половина на нощта.
Основни видове риба
Според количеството мазнина рибите се разделят на три групи:

Постни - съдържащи до 5% мазнини (мерлуза, треска, толстолоб, хек, бяла риба, калкан, кефал, лефер, попчета, сафрид, пъстърва); 
Полутлъсти - съдържащи 5-10% мазнини (шаран, акула, нототен); 
Тлъсти - с мазнини над 10% (сардина).

Полезен е фактът, че по-принцип рибното месо с нисък процент масленост има висок процент белтъци в състава си. Рибата е богат източник на минерални вещества. По съдържание на калций и фосфор се нарежда след млякото и млечните произведения, но преди месото. Особено в морските риби е значително и количеството йод и флуор, докато продуктите със земен произход са сравнително бедни на тези два микроелемента.

Важно! Защо е препоръчително да консумираме минимум веднъж седмично риба:
Консумирането веднъж седмично на тлъсти риби намалява с 52 процента риска от ревматоиден артрит, установи шведско проучване.Същият ефект се постига и при яденето четири пъти седмично на по-малко мазни риби.Причината за тази разлика е в по-голямото съдържание на омега-3 мастни киселини в тлъстите риби. Консумирането дори на една порция седмично на каквато и да било риба в продължение на 10 години води до 29 процентно намаление на риска от развитие на артрит.Затова е препоръчително седмичното меню да е разнообразно, богато на витамини и да включва различни рибни ястия, които освен полезни са и много вкусни.
Лавракът - най-вкусния морски хищник!
Лавракът е морски хищник. На дължина достига до 1 м, тегло до 12 кг. Срещата с него винаги е била вълнуващо преживяване. И не само защото е една от най - големите риби срещани в Черно море, но и защото е и една от най-редките. Среща се, както в плитките места край брега, така и на дълбочини до 15-20 м. Месото му е много вкусно. Предлага се в редица рибни ресторанти и има много рецепти за приготвянето му. За гарнитура традиционно се поднасят картофи, поръсени със сол и нарязан на дребно магданоз. Минимално допустимите размери за улов на лаврак са 28 см.
Пъстървата - царица на речните риби!
Пъстървата предлага свежо и богато на протеин месо, малко количество рибна мазнина, съдържащо омега-3 мастни киселини и хайвер пълен с витамин А. Различните видове от трите рода на семейство Пъстървови имат различно съдържание на мазнини и протеини в състава на месото и хайвера си. Най-често мазнините са до 6%, а протеините в рибното месо около 18-20%. Наричат я "постна риба", защото не съдържа почти никакви мазнини.
Името пъстърва се споделя от три рода на семейство Пъстървови риби. Те имат някои морфологични разлики, живеят в различни местообитания и са приспособили свой начин на живот. Като цяло Пъстървата живее в студени речни и езерни води, а при някои видове като част от жизнения цикъл се наблюдава живот и в солена приморска вода. Повечето пъстърви са хищни риби.
* * *
Важно! Снимките илюстрират само вида на предоставената услуга. От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля, свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на [email protected]

Условия за ползване:

Ваучерът е валиден от 06.10.2014 г. до 20.12.2014 г.,Ваучерът е валиден всеки работен ден след 15 часа и събота през целия ден.,За да използвате услугата, задължително представете принтиран вашия ваучер.,Работно време: Понеделник - Петък след 15:00 до 23:00, Събота от 11:00 до 23:00 часа.,Задължителна резервацията за удобство на клиентите. Тел. за резервация: 0877 661 509.,От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.,Всички условия на Дийлс.БГ

8.72 In Stock




Върни се
на горе
затвори

Абонирайте се за Всички Промоции
в своята Е-Поща

Натискайки бутона "Абонирай се" се съгласявате с общите условия на сайта.

Защо да се абонирам?

  1. 1. Получавате промоциите от ВСИЧКИ сайтове в един e-mail. Бюлетинът събира всички НОВИ промоции на едно място. Така, Вие пестите време, което иначе бихте загубили в търсене на оферта в различните сайтове.
  2. 2. Избирате от кой град и категория да получавате оферти. Избирате промоции от над 20 града и над 30 категории и подкатегории.
  3. 3. Избирате между ежедневен и седмичен бюлетин. Решавате дали да получавате всеки ден нови оферти по e-mail или веднъж в седмицата - специално подбрани, всички най-добри нови промоции.