Искате ли да получавате всички нови оферти за вашия град на пощата?
Затвори [x]

Най-Добри

Майски празници

Почивки в България

Екскурзии в чужбина

Екскурзия до Виена

оцени:
3 От 5 (от 6 гласа)

Ако сте решили да отидете на екскурзия до Виена, попаднали сте на правилното място. Тук ще намерите най-изгодните оферти за екскурзия до Виена.

Виена е един от най-красивите и богати градове в Европа. Бивша столица на империя, сега тя е културен център, привличащ хиляди туристи от цял свят. Има толкова забележителности, че се чудим от къде да започнем  и за кои да ви разкажем. Ще се спрем на местата, което не бива да пропускате да видите по време на вашата екскурзия до Виена.

Катедралата “Свети Стефан” – Тя е символът на града и се намира в центъра на Виена. Строена е няколко века върху руините на стари църкви. Първоначално катедралата е била бяла, но през годините замърсяванията на въздуха и опожаряването на Виена в края на Втората Световна война, са оцветили камъка в черно. Катедралата има 23 камбани. Една от тях е втората по големина на континента. Според една легенда, Бетовен разбрал, че е изцяло глух, когато видял наколко птици да излитат изплашени от покрива на катедралата, но не могъл да чуе звъна на камбаните.

Имперският дворец Хофбург
– Дворецът се състои от много сгради в различни архитектурни стилове - от готически до барок. В него се е родила Мария Антоанета. В комплекса са разположени Националната библиотека, Етнографски музей, Имперска съкровищница, Колекции от оръжия и музикални инструменти. В момента Хофбург е резиденция на президента на Австрия.

Замъкът Шонбрун, градините му, Зоологическата градина
- Лятна резиденция на династията на Хабсбургите. Включена е в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство. Можете да разгледате императорските покои на замъка. Тук се намира и най-стария зоопарк в света, построен 1752 г.

Пратера – Атракционен парк. Най-известната атракция в него е Виенското колело, откъдето се разкрива гледка към целия град.

Музеят на историята на изкуствата и Природонаучният музей
– Известни са като Музеите близнаци, тъй като и двете сгради са проектирани от едни и същи архитекти. В тях може да разгледате много богати колекции.Подреди по:
Търси по дума:Зареждане на още оферти...

Подаряваме почивка за двама!

На 19 Май, 2014г. VsichkiOferti.bg ще подари на един от вас почивка на стойност 400 лева в дестинация по избор.


Условия за участие:


1. Избери град


2. Въведи Email адрес


3. Харесай VsichkiOferti.bg във Фейсбук и Гугъл+.